Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakan Kasapoğlu: 1 milyondan fazla insanımıza yüzme öğrettik

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, salgına rağmen ülke genelinde 1 milyondan fazla kişiye yüzme öğrettiklerini duyurdu. Kasapoğlu, “Şampiyonlarımız yetişiyor. Olimpiyatlarda bizi gururla temsil edecek şampiyonlarımızı görüyoruz" dedi.

Bakan Kasapoğlu: 1 milyondan fazla insanımıza yüzme öğrettik
Kasapoğlu, Kütahya Akkent Mahallesi'nde yapımı tamamlanan yüzme havuzunun açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her alanda bir mücadele verdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde ekonomiden sanayiye, sağlığa, eğitime, spora kadar her alanda bir devrimin hep birlikte gerçekleştirildiğini belirten Kasapoğlu, "Yatırımlar, gelişmeler bizleri gururlandırıyor. Çok dinamik, gelişen bir nüfusumuz var, gençlerimiz var. Avrupa'nın en genç, dünyanın en genç nüfuslarından birine sahip bir ülkeyiz. Bu anlamda gençlerin donanımlı olmasını çok arzu ediyoruz" dedi.
Kasapoğlu, vatandaşları spor tesislerini kullanmaya davet etti

Kütahya'da gençlik merkezi olmayan ilçe kalmayacağını, köylere kadar spora erişimi sağlayacaklarını aktaran Kasapoğlu, tüm vatandaşları spor tesislerini kullanmaya davet etti.

Türkiye'nin, statları, havuzları, salonları, kortları, spor tesisleriyle dünyaya meydan okuduğunu vurgulayan Kasapoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bundan 1,5 yıl önce 'Yüzme bilmeyen kalmasın' dedik. İlk hedefimiz 100 günde 100 bin kişiydi. Daha sonra geçen yıl için 1 milyon hedef koyduk. Pandemiye rağmen ülke genelinde 1 milyondan fazla insanımıza genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle yüzme öğrettik. İnşallah bu çıtayı birlikte yukarı taşıyacağız. İnanıyorum ki bu havuz, Kütahya'nın 'Yüzme bilmeyen kalmasın' projesinde, öncü şehirlerden biri olmasına da katkı sağlayacak."

"Şampiyonlarımız yetişiyor"

Kasapoğlu, öğrenmek isteyen herkese yüzme eğitimi verme konusunda kararlı olduklarını dile getirdi.

Yüzmeye verdikleri önemin, stratejik çalışmaların sonuçlarını güçlü bir şekilde almaya devam ettiklerine değinen Bakan Kasapoğlu, "Şampiyonlarımız yetişiyor. Avrupa'da, dünyada, olimpiyatlarda bizi gururla temsil edecek öncü şampiyonlarımızı hep birlikte görüyoruz. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte Kütahya'dan, ilçelerinden, köylerinden de nice şampiyonları, her alanda nice yıldızları, bu şanlı bayrağı dalgalandıracak gençleri yetiştireceğiz" diye konuştu.

Murat Dağı'na gençlik kampı

Bakan Kasapoğlu, gençlerin bu coğrafyaya, kutlu emanete göz dikenlere hiçbir zaman fırsat vermeyeceğini belirtti.

Gençlerin donanımlı, tarihini bilen, geçmişine vakıf bir şekilde geleceğe inançla, azimle, heyecanla yürüdüğünü anlatan Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Murat Dağı'na inşa edeceğimiz gençlik kampında ülkenin dört bir yanından gençleri ağırlayacağız. Gençlerimiz hem tarihini öğrenirken hem dört bir yandan gelen kardeşleriyle tanışırken, kucaklaşırken aynı zamanda onları yarınlara hazırlama noktasında, inovatif, sanatsal, sportif noktada, her türlü eğitimi buralarda vereceğiz. İnanıyorum ki gerek bilimde gerek sanatta, girişimci olarak, yarınların donanımlı anne babaları olarak, gençlerimiz her alanda olduğu gibi sporda da bizleri en güçlü şekilde temsil edecek."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 5
  • 3
  • 0
  • 5
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English