Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakan Gül Adalet Dergisi'nin 'Türk Hukuk Tarihi Özel Sayısı'nda yazdı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Adalet Dergisi'nin "Türk Hukuk Tarihi Özel Sayısı"nın takdim yazısını kaleme aldı.

Bakan Gül Adalet Dergisi’nin ’Türk Hukuk Tarihi Özel Sayısı’nda yazdı
Adalet Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 1873'te "Ceride-i Mehakim" adıyla yayın hayatına başlayan ve hukuk tarihi açısından önemli kaynaklardan olan 147 yıllık Adalet Dergisi'nin yeni sayısı yayımlandı.

Adalet Bakanlığının, Türkiye'nin hukuk birikimi ve tarihine önemli katkılar sunan dergisinin "Türk Hukuk Tarihi Özel Sayısı" akademik olarak hakem incelemesinden geçen yazılardan oluştu.

Dergi, 62-63'üncü sayılarından itibaren "hakemli" yayımlanacak.

Yayın hayatına hem matbu hem de dijital devam edecek "Adalet Dergisi" arşivine "adaletdergisi.adalet.gov.tr" internet sitesinden ulaşılabilmesi için çalışmalar sürüyor.

"Ülkemizin en köklü dergilerinden birisi"
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, derginin yeni sayısı için takdim yazısı kaleme aldı.

Gül, derginin, 1873'te yayımlanmaya başlanan Ceride-i Mehakim dergisinin birikimi üzerine yayın hayatına devam ettiğini belirtti.

Derginin sırasıyla Ceride-i Mehakim-i Adliye, Ceride-i Adliye, Adliye Ceridesi, Adliye Dergisi ve 1945'ten bu yana ise Adalet Dergisi adıyla yayımını sürdürdüğünü anımsatan Gül, "Bu anlamda Adalet Dergisi, yayımı devam eden ülkemizin en eski dergisidir diyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Derginin yenilenme çabalarının "Türk Hukuk Tarihi Özel Sayısı" ile ortaya konulduğuna dikkati çeken Gül, "Bu özel sayıyla ülkemiz hukuk birikimine, Türk hukuk tarihi çalışmalarına katkı sunarak yeni perspektifler kazandırmak amaçlanmıştır. Adalet Bakanlığı olarak bu özel sayı ile özellikle yargı mensuplarının ve yargı çalışanlarının bu sahaya dikkatini çekmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Hukuk tarihinin önemli eserlerinin günümüze aktarılması önemli"
Akademik çalışmalarda hukuk tarihi araştırmalarına gereken önemin verilmediğini belirten Gül, bu alanda önemli yer tutan eserlerin bugüne aktarılması yönünde atılan her adımı desteklediklerini kaydetti.

Gül, "Tarihi birikimi yüklenerek iş yapmak, her zaman olayları ve olguları daha geniş değerlendirme imkanı vermektedir. Bu nedenle, özelikle yargı camiasının, hukuk tarihini, felsefesini, sosyolojisini ve mantığını özümsemiş olması elzemdir. İyi hukukçu sadece kanunları bilmekle tebarüz etmez, aynı zamanda idrak, muhakeme ve ifade gücüne sahip olmakla ortaya çıkar." ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English