DOLAR : 43,99₺
EURO : 52,04₺
STERLİN : 59,56₺
GRAM : 7.562,37₺
ÇEYREK : 12.475,54₺
CUMHURİYET : 49.524,12₺
Güncel

Bakan Albayrak'tan 'yaz saati' açıklaması

Eklenme: 28.09.2017 - 12:47 Güncelleme: 28.09.2017 - 13:25

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Danıştay'ın yaz saati uygulamasıyla ilgili dünkü kararının esas yönüyle ilgili hiçbir etkisi olmadığını belirterek, "Sadece usulle ilgili kanundaki maddenin geçerlilik süresiyle ilgili bir husus. Arkadaşlar usulle ilgili düzeltmeyi yapıp birkaç gün içerisinde bitirip devam edecek. Orada bir problem yok." dedi.

Bakan Albayrak'tan 'yaz saati' açıklaması
Reklam alanı
İstanbul Sanayi Odası'nda (İSO) düzenlenen Enerji Verimliliği Ödül Töreninde konuşan Albayrak, yaz saati uygulamasını sürekli hale getiren Bakanlar Kurulu kararının yürütmesinin Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunca durdurulmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Danıştay'ın yaz saati uygulamasıyla ilgili dünkü kararının esas yönüyle ilgili hiçbir etkisi olmadığını aktaran Albayrak, "Sadece usulle ilgili kanundaki maddenin geçerlilik süresiyle ilgili bir husus. Teknik bir konu. Arkadaşlar usulle ilgili düzeltmeyi yapıp birkaç gün içerisinde bitirip devam edecek. Aynı istikamette devam edeceğiz. Orada bir problem yok." bilgisini verdi.

Albayrak, verimlilik hususunda yaz saati uygulamasının Türkiye'ye çok önemli bir katkı yaptığını kaydederek, "Rakamsal olarak raporlar yeni geldi. Bakanlık olarak biz bir çalışma yapmıştık ama dışarıdan da üçüncü bir gözle Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biri olan İstanbul Teknik Üniversitesi ile bir çalışma yaptırarak baktığımızda geçtiğimiz yıl 540 milyon liralık tasarrufla çok ciddi pozitif etki ortaya koymuştur. Bu süreç devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 0 tepki

Yorumlar

  • polat 3069 gün önce

    Eskiden yaz, kış saat uygulamasımı vardı erken kalk erken yol al.Çocuklarda alışır tıpışlamaya gerek yok.
    Ülkenin alî menfaati her şeyden önce gelir

  • Mustafa TURGUTLU 3069 gün önce

    Bence uygun çünkü akşam okuldan çıkan çocuklar var hiç değilse dengeli olur

  • Ramazan 3069 gün önce

    Asgari ücretle çalışan işçileri 2saat daha fazla calıstırsınlar diye mı almıyorlar

    • emre ar 3069 gün önce

      Ne alakası var ya kış saatinde 1 saat az mı çalışıyorlardı. Beyin bedava

  • MEHMET KANBER 3069 gün önce

    HELAL OLSUN BAKANIM MİLLET İŞE GİTMEDEN SABAH NAMAZINI KILSINDA ÇIKSIN ERKEN KALKAN YOL ALIR

  • Atıf 3069 gün önce

    Saçma yaz saati uygulaması rahmetli Özal zamanında da geçilmiş ve son derece uygundu.

  • Ahmet 3069 gün önce

    Çocuklarımız ve çalışanlar sabah ezanı ile gün ağarmadan yola düşecekler. Bunun vebali altindan nasıl kalkacaksınız

    • emre ar 3069 gün önce

      Kendi erken giden çocuğunu düşündüğün kadar geç çıkan çocuklarıdı düşün ameda

    • osman 3069 gün önce

      peki benim çocuğumda 19,20 okuldan çıkıyor bize ne olacak<br/>

    • MUSTAFA 3069 gün önce

      BENİM ÇOCUKTA AKŞAM 07 ,00 ÇIKIYOR O NE OLACAK HERKES KENDİNİ DÜŞÜNÜR<br/>

  • Mehmet Yılmaz 3069 gün önce

    MİLLETE RAGMEN YAPILAN İŞLERDE HAYIR YOKTUR...

    • emre ar 3069 gün önce

      Miilete rağmen derken. Çoğunluk bu sistemden memnun

    • KADİR 3069 gün önce

      AKŞAM 07,00 ÇIKANLAR NE OLACAK

Yorum Yap