Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakan Akar, Öğretmenler Günü'nü kutladı:

"Öğretmenler, insanın kişiliğini şekillendiren bir sanatkar, ülkelerin geleceğini inşa eden bir mimardır"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Öğretmenler insanın kişiliğini şekillendiren bir sanatkar, ülkelerin geleceğini inşa eden bir mimardır." dedi.


Bakan Akar, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Bakanlığa bağlı Milli Savunma Üniversitesinde görev yapan öğretmenlerle bir araya geldi.


Öğretmenlerin taleplerini dinleyen ve Öğretmenler Günü'nü kutlayarak çalışmalarından dolayı teşekkür eden Akar, nesillerin yetişmesinde öğretmenlerin payının büyük olduğunu vurguladı.


Dünyada meydana gelen hızlı değişim, dönüşüm ve gelişmelerin bireyleri dolayısıyla da toplumları yakından ilgilendirdiğini, onları derinden etkilediğini belirten Akar, "Bu değişimin gerisinde kalmamak için ülkelerin ilerleyişine katkı sunacak atılımları gerçekleştirmenin birinci koşulu, nitelikli insan gücüne sahip olmaktır." diye konuştu.


Bunun da temelinde iyi bir eğitimin yer aldığını vurgulayan Akar, "İyi bir eğitimin öznesi de öğretmenlerimizdir. Ülkelerin kalkınmasında, nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde, toplumdaki barış ve huzurun sağlanmasında, toplumun kültür ve değerlerinin genç kuşaklara aktarılmasında öğretmenlerimizin rolü hayati öneme haizdir." değerlendirmesinde bulundu.


Bakan Akar, yeni nesillerin niteliğinin, onları yetiştiren öğretmenlerin niteliğiyle özdeş olduğuna dikkati çekerek, "Denilebilir ki öğretmenler, insanın kişiliğini şekillendiren bir sanatkar, ülkelerin geleceğini inşa eden bir mimardır." ifadesini kullandı.


Konuşmasının sonunda bir kez daha Öğretmenler Günü'nü kutlayan Akar, sözlerini "Başöğretmen Atatürk başta olmak üzere şehit öğretmenlerimizi ve ebediyete intikal eden saygıdeğer öğretmenlerimizi minnetle anıyor, onlara Allah'tan rahmet diliyoruz." şeklinde tamamladı.


Milli Savunma Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu da kabulde hazır bulundu.


Bu arada, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Öğretmenler Günü mesajı Bakanlığın internet sitesinde yayımlandı.


Nitelikli insan yetiştirebilmenin en temel unsurunun öğretmenler olduğunu belirten Akar, mesajında, "Saygıdeğer öğretmenlerimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin daha aydınlık bir geleceğe sahip olması için taşıdıkları bilim meşalesiyle irfan yolumuzu aydınlatacaklarına, cehalete karşı yürüttükleri mücadeleye azim, kararlılık ve fedakârlıkla devam edeceklerine olan inancım tamdır." ifadesini kullandı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English