Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bahçeye dönüştürülen atıl arazide ilk hasat heyecanı

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde atıl arazide oluşturulan hobi bahçesi sayesinde sebze ve meyve yetiştirmeye başlayan 60 aile, ilk ürünleri hasat etmenin heyecanı yaşıyor Üretici Cemile Perktaş: "İlçemizde kış uzun yaşanıp yaz mevsimi geç gelince bahçedeki ürünler de geç yetişiyor. Bu bahçeyi kaymakamlık sayesinde ektik. Bahçeye ektiğimiz fasulye, salatalık ve biberler şu an olgunlaştı, onları topluyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TUNCELİ (AA) - Tunceli'nin Ovacık ilçesinde atıl arazide oluşturulan hobi bahçesinde sebze ve meyve yetiştiren 60 aile, ilk ürünlerini hasat etmenin mutluluğunu yaşıyor.

Ovacık Kaymakamlığı, Ovacık Belediyesi ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün destekleriyle 94 Mahallesi'ndeki 10 dönümlük arazide oluşturulan hobi bahçesinde 60 aile, kendilerine ücretsiz tahsis edilen alanda organik sebze ve meyve üretimi yapıyor.

Günün büyük bir bölümünü bahçede geçiren vatandaşlar, daha önce atıl durumdaki arazide ekilen fasulye, domates, patlıcan, biber, ay çiçeği, karpuz, salatalık, bamya, maydanoz ve kabak gibi ürünlerin hasadını gerçekleştiriyor.

Bahçedeki ürünleri damlama sulama sistemiyle sulayan üreticiler, elde ettikleri sebze ve meyvelerle hem kendi ihtiyaçlarını karşılıyor hem de ürünlerin fazlasını satışa sunarak elde edilen gelirle aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Üreticilerden Cemile Perktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bahçenin kaymakamlık tarafından kendilerine tahsis edildiğini söyledi.

Bahçeden ürün almaya başladığını belirten Perktaş, "İlçemizde kış uzun yaşanıp yaz mevsimi geç gelince bahçedeki ürünler de geç yetişiyor. Bu bahçeyi kaymakamlık sayesinde ektik. Bahçeye ektiğimiz fasulye, salatalık ve biberler şu an olgunlaştı, onları topluyoruz." dedi.

Şerife Dolay da haziran ayında bahçesini ektiğini belirterek, "Bahçede şu an mevsime bağlı olarak su sıkıntısı çekiyoruz. Ürün almaya yeni başladık. Bahçemde domates, biber ve salatalık var. Bu ürünleri kurutup ya da dolapta muhafaza ederek yemeklerde kullanıyorum." diye konuştu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English