Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bahçeli'den Kabe fotoğrafının yere serilmesine sert tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kabe fotoğrafının yere serilmesi ile ilgili, "Bu alçak olayın faillerinin öğrencilik, eğitim, ilim ve irfan gayesiyle hiçbir bağı ve bağlantısı yoktur." ifadesini kullandı.

Bahçeli’den Kabe fotoğrafının yere serilmesine sert tepki
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin, "Bu alçak olayın faillerinin ne öğrencilikle, ne eğitimle, ne ilim ve irfan gayesiyle hiçbir bağı ve bağlantıları yoktur." ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Twitter hesabından, Boğaziçi Üniversitesinde Kabe fotoğrafının yere serilmesi ve 2021 yılının "Yunus Emre ve Türkçe Yılı" olarak kutlanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli paylaşımında, "Boğaziçi Üniversitesi'nde süregelen habis eylemler mutat ve kanuna muvafık bir rektör atanmasına gösterilen eften püften tepkilerden maksat itibariyle farklı ve fazla anlamlar taşımaktadır. Türkiye'nin boğazını sıkmak isteyen provokatörler Boğaziçine tutunmanın arayışındadır." ifadelerine yer verdi.

Bahçeli, "Milletimizin hassasiyetleriyle oynamayı özgürlük, mukaddesatını hedef almayı demokrasi, toplumsal huzur ve sükunetini baltalamayı eğitim hakkı gibi lanse ve servis eden iç ve dış mihraklar, devşirdikleri piyonlarla yasa dışı protestoları yaygınlaştırmanın amacındadır." görüşünü aktardı.

Bahçeli, 28 gündür Türkiye'nin gündeminde yer alan Boğaziçi Üniversitesinin, "demokratik bir hak arayışına veya masum bir öğrenci itirazına sahne olmadığını" ifade ederek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu üniversitenin kapısına öğrenciden başka her türlü haşerat ve anarşist gruplar sırayla yuvalanmıştır. Nitekim her şey ortadadır. Boğaziçi Üniversitesinin giriş kapısı kilitlenmişse, bunun nedeni terör örgütlerinin eylem ve manevra alanını daraltmak içindir. Mesele öğrenci ya da rektör meselesi değildir. Asıl mesele üniversiteleri kapsayacak olası bir dalgalanmayı toplumsallaştırıp siyasallaştırmaktır.

CHP, HDP, İP ve bunların diğer yandaş partileri Boğaziçi Üniversitesinde oynanan oyuna doğrudan iştirak etmişlerdir. Üniversiteye sırtlarını dönen sözde akademisyenler ise bu sakat tutumlarıyla başka bir açıdan Türkiye muhaliflerine kucak açmışlardır.

Bilime sırt dönenler, karanlığa yüz verirler, karışıklığa omuz verirler, krize onay verirler, kargaşaya destek verirler. Üstelik bazı çapulcuların kutsallarımıza hakaret etmelerine de ses çıkarmazlar. Çıkarsalar kör ideolojik muhitlerince aforoz edileceklerini gayet iyi bilirler. Millete ve maneviyata sövenleri el birliği edip övenler, emel birlikteliğine heves edenler aydın değil, asalaktır. Merhum Cemil Meriç isabetle demişti ki: 'Bizim aydınımız din düşmanı değil, İslam düşmanıdır.' Acıklı olsa da ne kadar doğru bir tespit değil mi?"

Eleştirilerini sürdüren Bahçeli, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz Cuma günü, Kabe resmi üzerine şahmeran temalı figür ve LGBT-İ temalı paçavra asılması aydınım diyen hiç kimseyi de rahatsız etmemiştir. Bu alçak olayın faillerinin ne öğrencilikle, ne eğitimle, ne ilim ve irfan gayesiyle hiçbir bağı ve bağlantıları yoktur.

Kabe'yi aşağılayanların, bu mabedimizi asırlar evvel mancınıklarla vurup yıkan Yezid'in askerlerinden, Ebabil kuşlarınca kafalarına taş yağdırılan Yemen Valisi Ebrehe ve askerlerinin durumundan, hatta 20 Kasım 1979'da Kabe'yi işgal eden teröristlerden hiç mi hiç farkı yoktur.

Kabe-i Muazzama'ya hakaret edenleri lanetliyorum. Görülen ve görülmeyen faillerinin hukuk ve maşeri vicdan karşısında hak ettikleri cezaları bulacaklarına yürekten inanıyorum. Be hey kalpsizler, kuldan utanmıyorsanız bari Allah'tan korkun. Bizden uzak, feci sonunuza da yakın durun."

"Türkçe biziz, biz Türkçe'yiz"
Şahsını ve milleti sevindiren bir gelişmeyi de paylaşmak istediğini aktaran Bahçeli, 30 Ocak 2021'de Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan bir genelge ile 2021 Yılının Yunus Emre ve Türkçe Yılı olarak kutlanacağının ilan edildiğini hatırlattı.

Bahçeli, 2021 yılının "Bizim Yunus" olarak anılacağını, yurt içinde ve yurt dışında "Dünya Dili Türkçe" adıyla kampanyalar düzenleneceğini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile emeği geçenlere şükranlarını sundu.

Necip Fazıl Kısakürek'in, Yunus'la ilgili yazdığı şiirlerden birine "Bizim Yunus" başlığını seçtiğini aktaran Bahçeli, "Bir zaman dünyaya bir adam gelmiş, toprakta devrilmiş, göğe çömelmiş… Bizim Yunus, Bizim Yunus… Sayıları silmiş, BİR'e yönelmiş, Bizim Yunus, Bizim Yunus…" dizelerini paylaştı.

Yunus Emre'nin 13'üncü asrın sonları ile 14'üncü asrın ilk çeyreğinde yaşadığını aktaran Bahçeli, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sadece yaşadığı zamana değil çağların damarına girerek insanlığa huzur ve umut aşılamıştır. Dost, onda gönülde ağırlanır: 'Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim.' diyen de odur. Yunus milli birliğimizin fazıl sesidir, hem serverimiz hem de servetimizdir. Türkçe biziz, biz Türkçe'yiz. Bekamızın bakiliği Türkçe'yle temellenmiştir. Türkçe dil bayrağımız, varoluşumuzun seslenişi, dünyayı okuyuşumuzun ebedi gücü ve güvencesidir. Bizim Yunus'u rahmetle, hürmetle anıyorum. Türk milleti ve Türkçe'miz çok yaşasın diyorum.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 1
  • 2
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (4)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Konyali
    3 yıl önce

    Sen kaç sefer kabeye gittin ihtiyar bunak.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (2)
  • M
    Mert
    3 yıl önce

    Sayın bahçeli suriyelileri ne zaman gönderiyoruz. Gerçi senin türkçülüğün tartışmalı bir konu ama... neyse

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (5)
  • Avatar
    Aliveli
    3 yıl önce

    Senin gibi ırkçı deyyus deyil diye kızıyorsun.

    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Avatar
    Konyali
    3 yıl önce

    Aliveli bahceli baban galiba.

    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English