Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Baharın Gelişi, Normandiya, 2020" sergisinde konferanslar başladı

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Akbank'ın desteğiyle Sakıp Sabancı Müzesi'nde devam eden David Hockney'nin "Baharın Gelişi, Normandiya, 2020" sergisi, sanatçının sanatına ışık tutan bir dizi konferansa ev sahipliği yapıyor.


Müzeden yapılan açıklamaya göre, sergi kapsamındaki ilk konferans, sanatın örgütlenme biçimleri, çağdaş sanatın piyasa ile ilişkisi, kültür politikaları ve kültür endüstrisi alanlarında çalışmaları bulunan Doç. Dr. Ayşe Hazar Köksal tarafından gerçekleştirildi.


"Pop Sanat Nedir, Ne Değildir?" başlıklı konferansta 1950'li ve 1960'lı yılların ana akım sanatına yönelik bir eleştiri olarak ortaya çıkan Pop Sanat'ın, zaman içinde kendi tezinin eleştirisine dönüşmesine odaklanıldı.


- Konferanslar müzenin Youtube kanalından izlenebilecek


David Hockney konferanslarının ikincisi 25 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Modernizm, sanatta feminist teoriler, heykel tarihi, çağdaş ve güncel sanat alanlarında çalışmaları bulunan Doç. Dr. Seda Yavuz'un "Temsilin Olanaklarını Aşmak: David Hockney" başlıklı konferansında Hockney'nin farklı evreleri ve temsilin olanaklarını zorladığı imgeleri ele alınacak.


Prof. Dr. Esra Aliçavuşoğlu Karaveli ise 1 Haziran'daki "Tutkunun ve Direncin Portresi: David Hockney" başlıklı konferansta sanatçının kariyerinin ilk dönemlerinden bugüne uzanan süreçte, sanat pratiğini şekillendiren temel unsurları ele alacak.


Mimari tasarım ve görsel iletişim alanlarında çeşitli üniversitelerde dersler veren Beril Sezen'in "David Hockney ve Mecralar Arasılık" başlıklı konferansı 8 Haziran'da düzenlenecek. Konferansta, Hockney'nin farklı iki sanat formu resim ve fotoğraf ile farklı iki mecrayı analog ve dijital etkileşime sokan ‘"Fotografik Çizimler'" adlı işlerine odaklanılacak.


Konferans serisinin sonuncusu ise Dr. Öğr. Üyesi Osman Erden'in 15 Haziran'daki "David Hockney ve Sallanan 60'lar" olacak.


Sakıp Sabancı Müzesi'nin web sitesinden kayıt yaptırmanın yeterli olduğu ücretsiz konferanslar, her çarşamba 17.00'de müzenin Youtube kanalından izlenebilecek.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English