Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Babasının okutmadığı Mihriban dedesinin yardımıyla okuyacak

Çankırı'nın Korgun ilçesine bağlı Çukurören köyünde yaşayan Mihriban Alış, babasının itirazına rağmen dedesinin desteğiyle bitirdiği lisenin ardından şimdi de üniversite heyecanı yaşıyor Torununu üniversite tercihi sırasında yalnız bırakmayan Ekrem Civelek: "Damadım hem maddi sebeplerden hem de 'kız çocuğu okumaz' mantığı ile onu okutmak istemedi. Ben, onun boynu bükük kalmasın, bir ömür boyu mutsuz olmasın diye tüm eğitim masraflarını karşılayacağımı ve onu okutacağımı söyledim"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'nın Korgun ilçesinde Mihriban Alış, babasının kendisini okutmak istememesine rağmen dedesi sayesinde eğitimini sürdürmenin mutluluğunu yaşıyor.


İlçeye bağlı Çukurören köyünde yaşayan Alış'ı ortaokuldan sonra babası maddi imkansızlıklar nedeniyle okutmak istemedi.


Liseyi, 68 yaşındaki Dedesi Ekrem Civelek'in yardımıyla açıktan bitiren Alış, daha sonra Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girdi.


Babası Mihriban'ı üniversiteye de göndermek istemeyince dede Civelek yine devreye girerek torununu okutmak için tüm üniversite masraflarını karşılayacağını söyledi.


Alış ve dedesi Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından açılan YKS Tercih Ofisi'nde uzmanların yardımı ile tercih yaptı.


Mihriban Alış gazetecilere, tercih yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.


Babasının okutmak istememesine rağmen dedesinin sürekli kendisine destek olduğunu anlatan Alış, "Çankırı Karatekin Üniversitesinin Tercih Ofisi'ne dedemle geldik. Uzman hocalarımızın yardımıyla tercihlerimizi yaptık. Bize her konuda çok yardımcı oldular. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Üniversite öğrencisi olmadan burada Rektör hocamızla tanışma fırsatı buldum. Kendisi de bizimle ilgilendi ve motive etti." dedi.


Sağlık çalışanı olmak istediğini ifade eden Alış, "Tercihlerim arasında Çankırı Karatekin Üniversitesi ilk sırada. İnşallah başarılı bir öğrenci olarak mezun olacağım. Başta dedem olmak üzere bana inanan insanları mahcup etmeyeceğim." diye konuştu.


Dede Ekrem Civelek ise torununun eğitim azmiyle dolu olduğunu anlattı.


Kendisinin de bu azme destek vermek istediğini anlatan Civelek, şunları dile getirdi:


"Damadım hem maddi sebeplerden hem de 'kız çocuğu okumaz' mantığı ile onu okutmak istemedi. Ben, onun boynu bükük kalmasın, bir ömür boyu mutsuz olmasın diye tüm eğitim masraflarını karşılayacağımı ve onu okutacağımı söyledim. Elinden tutup buraya getirdim. Burada hocalarımız bize çok yardımcı oldular. Gönül rahatlığı ile torunumu onlara teslim ediyorum. İnşallah onun mezuniyetini de görmeyi Rabbim bana nasip eder. Bize yardımcı olan ve sahip çıkan başta sayın rektörümüz olmak üzere tüm Çankırı Karatekin Üniversitesi çalışanlarına teşekkür ediyorum."


Çankırı Karatekin üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı ise geçen yıl olduğu gibi bu yıl da şehrin değişik noktalarına tercih stantları kurduklarını söyledi.


İmaret Medresesi'nde de Tercih Ofisi açtıklarını belirten Ayancı, "Bizim burada amacımız sadece kendi üniversitemize öğrenci kaydı yapmak değil. Buraya gelen tüm öğrencilere iyi ve doğru tercihler yaptırmak. Bunu şehrimizin insanlarına ve geleceğimiz olan gençlerimize karşı bir sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Mihriban kızımız da tercih için bize geldiğinde ve onun hikayesini duyduğumda çok etkilendim. Kendisi bizim sağlık bölümlerimizi de tercih etti. İnşallah yerleşir ve öğrencimiz olursa tüm öğrencilerimiz gibi onun için de elimizden gelenin fazlasını yaparız." ifadesinde bulundu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English