Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Babaoğlu çiftçiye yönelik müjdeleri anlattı

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, hükümetin çiftçilere yönelik müjdelerini anlattı

Babaoğlu çiftçiye yönelik müjdeleri anlattı
AK Parti'nin haftalık grup toplantısında Başbakan Binali Yıldırım’ın çiftçilere yönelik müjdeleriyle ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, 14 Ağustos’ta 15. kuruluş yıldönümünü coşkuyla kutlayacak olan AK Parti'nin, kurulduğu günden bu yana her alanda reform niteliğinde atılımları hayata geçirdiğini, özellikle çiftçinin yanında olan projelerin altına imza attığını belirtti.

Babaoğlu, 15 Temmuz’da ülkemizin ve AK Parti’nin bu adımlarını kesmeye ve Türkiye’yi 100 yıl geri götürmeye yönelik Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından bir darbe girişimi gerçekleştirildiğini hatırlatarak açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu darbe girişimi sonrasında hızla hain terör örgütüyle mücadelemizi tek vücut olarak başlattık. Bir taraftan terörle mücadele ederken diğer taraftan da bu hainlere verilecek en iyi cevabın ülkemizi daha ileri seviyelere taşımak, kalkınmaya, gelişmeye devam etmek olduğunun bilincindeyiz. Çünkü bu kanlı terör örgütlerinin en çok rahatsız olduğu şey; ülkemizin gelişmesi, yükselmesi. Bu yüzden bir taraftan terörle mücadele ederken diğer taraftan da çalışmaya devam ediyoruz.

15 Temmuz akşamında toplumumuzun tüm vatansever kesimleri gibi traktörüyle meydanlara inerek Milli İrade’nin yanında duran çiftçilerimize haftalık grup toplantımızda Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım müjdeler verdi.

Bu kapsamda afetten etkilenen çiftçilerimiz için öncelikle;

•    Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını da bir yıl süreyle erteliyoruz. Bu erteleme çiftçilerimizin bize gerek telefonla gerekse de ziyaretlerimizde ilettikleri önemli bir talepti.

•    Üreticilerimizin mağduriyetini gidermek için tarım sigortalarının etkinliğini arttırıyoruz, kapsamını genişletiyoruz. TARSİM Sigorta sistemini daha etkin çalışacak hale getiriyoruz.

•    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız çiftçilerimiz için önemli bir karar aldı. Kredi ödemelerinde zorluk çeken tarımsal kooperatif ortaklarının gecikmiş kredi borçlarını yeniden yapılandırıyoruz. Böylece 1268 kooperatifin 33427 ortağının 640 milyon değerindeki borcunu 5 yıl vadeye yayıyoruz, yeniden ödeme planı yapıyoruz. Böylece borçlardan dolayı başlatılan icra takiplerini de durduruyoruz.”

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, daha önce çiftçilere verilen müjdelerin de bir bir hayata geçirildiğini vurgulayarak, artan tarımsal desteklemeler, KOP kapsamında devam eden ücretsiz arazi toplulaştırması programları, kapalı sulamaya geçiş, baraj, göletler ve su temini gibi büyük yatırımlar ile gübre ve yemde KDV’nin kaldırılması gibi çalışmalara ilaveten yakın zaman Başbakan Yıldırım'ın çiftçilere yönelik müjdeler verdiğini anlattı.

Bu müjdeleri de maddeler halinde sıralayan Babaoğlu, şöyle devam etti:

"•    Ofisin ürün alımlarında üreticiden ton başına kestiği boşaltma ücretini de kaldırıyoruz.
•    Don, sel, kuraklık gibi afetlerden zarar gören çiftçilerimiz var. Çalışmalar titizlikle devam ediyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız başta olmak üzere bakanlıklar çalışmalarını yapıyor.
•    Ekilmeyen arazileri sahipleri namına değerlendireceğiz. Bu topraklar milli servetimiz. Ekilmeyen 2 milyon hektar tarım arazisinden 16 milyar lira tarımsal hasıla hedefliyoruz.
•    Ürüne yönelik destek sistemini getireceğiz, ürünün verimli olduğu coğrafyada ekilmesini teşvik edeceğiz. Bu kapsamda ürün destek listesi hazırlıklarını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız yürütüyor. Yakında açıklanacak inşallah.
•    Her işletmeyi Tarım Bakanlığı'ndan 16 bin uzmana zimmetliyoruz. Hayvan varlığını artırmak için çalışmalar yapıyoruz. Hayvancılıkta havza modelini geliştireceğiz.
•    Meraların kullanımını sağlamak için mera ıslah çalışmalarını hızlandırıyoruz.
•    Aile işletmelerini daha çok destekleyeceğiz. Genç çiftçilere 30 bin lira hibe sadece bunlardan bir tanesi."

"Başbakanımız önümüzdeki dönemde çiftçi ve üreticilerimizin daha çok yanında olacağımızı ifade ettiler, bu çok önemli” diyen Babaoğlu “AK Parti ailesi ve Konya milletvekilleri olarak 15 Temmuz’u bir milat olarak kabul ediyoruz. 15 Temmuz’a kadar hep birlikte bu memleket için çalıştık ama 15 Temmuz’dan sonra daha fazla birlik olup daha çok çalışacağız, düşmanlara karşı güçlü olmamız lazım dedi. Bu vesileyle Sayın Başbakanımızın açıkladığı müjdelerin başta KOP Bölgesi çiftçisi olmak üzere tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.



 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English