Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Azerbaycan'ın Paris Büyükelçiliğinden Fransız cumhurbaşkanı adayı Pecresse'e tepki:

"Sayın Pecresse'in ölümle tehdit edildiği iddia etmesi, Azerbaycan'a sürekli saldırması ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın onuruna yönelik saldırılar kabul edilemez" "Sayın Pecresse, bu açıklamalarla Azerbaycan Cumhuriyetine gerçekleştirdiği ziyaretteki yasa dışı koşulları gizlemeye çalışıyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;

PARİS (AA) - Azerbaycan'ın Paris Büyükelçiliği, Fransa'da cumhurbaşkanı adayı sağcı Valerie Pecresse'in Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından ölümle tehdit edildiğine yönelik iddialarının ve Azerbaycan'a saldırılarının kabul edilemez olduğunu bildirdi.


Azerbaycan'ın Paris Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Sayın Pecresse'in ölümle tehdit edildiğini iddia etmesi, Azerbaycan'a yönelik sürekli saldırması ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın onuruna yönelik saldırılar kabul edilemez. Sayın Pecresse, bu açıklamalarla Azerbaycan Cumhuriyeti'ne gerçekleştirdiği ziyaretteki yasa dışı koşulları gizlemeye çalışıyor." ifadesi kullanıldı.


Başkent Paris'in de içinde bulunduğu Ile de France Bölgesi Başkanı Pecresse'in Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında olmasının Azerbaycan hukukuna, uluslararası ve Avrupa'nın anlaşmalarına, Fransız hukukuna ve Fransa ile Azerbaycan arasındaki anlaşmalara saygı göstermemeyi gerektirmediği ifade edilen açıklamada, Pecresse'in Karabağ bölgesindeki Hankendi'ye gerçekleştirdiği ziyaretle Azerbaycan'ın yasalarını ihlal ettiği vurgulandı.


Açıklamada, Pecresse'in Hankendi'de "sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin" temsilcileriyle görüşmesinin uluslararası anlaşmalara, Fransız hukukuna ve Fransa ile Azerbaycan arasındaki anlaşmalara aykırı olduğu belirtildi.


Fransa'nın Karabağ'ın Azerbaycan'ın parçası olduğuna yönelik Birleşmiş Milletler'in (BM) kararlarını onayladığı hatırlatılan açıklamada, Pecresse'in Avrupa Birliği'nin (AB) ülkelerin bağımsızlığını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü tehlikeye atan veya tehdit eden tüm eylemleri yasakladığını bilmesi gerektiği kaydedildi.


Açıklamada, Pecresse'in seçmenlerin bir bölümünü memnun etmek için Fransız yasalarına aykırı davrandığına işaret edilirken, sağcı siyasetçinin seçime yönelik eylemlerinin Azerbaycan ile uluslararası hukuk ilkeleri temelinde kurulan dostluk ilişkileri tehlikeye atabileceği ve Kafkas bölgesinin istikrarına ve kalkınmasına zarar verebileceği aktarıldı.


- Fransa'ya nota verilmişti


Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından 23 Aralık 2021'de yapılan açıklamada, Valerie Pecresse ile bazı diğer siyasetçilerin 22 Aralık'ta, Ermeni nüfusun yaşadığı ve geçici olarak Rus unsurların kontrolünde olan Azerbaycan'ın Hankendi şehrine yasa dışı ziyaret gerçekleştirdiği belirtilmişti.


Açıklamada, Azerbaycan'ın egemenlik ve toprak bütünlüğüne yönelik bir eylem olarak kabul edilen bu ziyaret üzerine Fransa'nın Azerbaycan maslahatgüzarının Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı ve nota verildiği bildirilmişti.


Pecresse ve diğerlerinin, Azerbaycan'ın "istenmeyen adamlar" listesine dahil edildiği açıklanmıştı.


- Suç duyurusu


Pecresse, 15 Ocak'ta Aliyev tarafından ölümle tehdit edildiğini iddia ederek, onun hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English