Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Azerbaycan'dan Ermenistan'a "işgale son ver" çağrısı

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Meseleleri Daire Başkanı Hikmet Hacıyev: "Önce Ermenistan'ın topraklarımız üzerindeki askeri işgaline son verilmeli. Ancak bu gerçekleştiğinde Azerbaycan ve Ermenistan arasında kapsayıcı barış için ileriye dönük çalışmalar yapmayı sürdürebiliriz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Meseleleri Daire Başkanı Hikmet Hacıyev, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi taleplerine uygun olarak Ermenistan ordusunun Azerbaycan topraklarından çıkması gerektiğini belirterek, "Önce Ermenistan'ın topraklarımız üzerindeki askeri işgaline son verilmeli. Ancak bu gerçekleştiğinde Azerbaycan ve Ermenistan arasında kapsayıcı barış için ileriye dönük çalışmalar yapmayı sürdürebiliriz." dedi.

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim'in ev sahipliğinde büyükelçilikte düzenlenen "Yeni Küresel Diplomasi Çağında Azerbaycan" başlıklı konferansa, Ankara'da görev yapan çok sayıda yabancı misyon temsilcisi, diplomat ve üniversite öğrencisi katıldı.

Büyükelçi İbrahim, konferansta yaptığı konuşmada, konferansın, "Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Diplomatik Hizmetlerinin 100'üncü Yılı" kutlamaları kapsamında düzenlendiğini söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Meseleleri Daire Başkanı Hacıyev ise Azerbaycan'ın dış politikasına ilişkin konuşmasında, ülkenin bağımsızlığını ilan etmesinden bu yana her alanda ilerleme kaydettiğine dikkati çekti.

Hacıyev, ülkesinin "en iyi refah paylaşılan refahtır" anlayışıyla hareket ettiğini vurguladı.

- "Ermenistan kendi kendini izole eden bir ülkeye dönüştü"

Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarındaki işgaline son vermesi gerektiğini vurgulayan Hacıyev, "Bu durumun asıl kurbanı ve tutsağı Ermenistan'dır. 'Hangi açıdan?' diye sorulacak olursa, Ermenistan, Azerbaycan topraklarını işgal ederek daha fazla refah elde edeceğini ve basitçe topraklarını genişleteceğini düşündü. Ama bir başka ülkenin topraklarını işgal etmek şeklindeki bu Orta Çağ tutumun sonucu olarak birçok açıdan kendisi kaybetti. Öncelikle, Ermenistan kendi kendini izole eden bir ülkeye dönüştü. Siyasi ve ekonomik krizlerle karşı karşıya kaldı." diye konuştu.

Hacıyev, Ermenistan'ın yapıcı adım atması durumunda iki ülke arasındaki sorunlara çözüm bulunabileceğini vurgulayarak, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi taleplerine uygun olarak Ermenistan ordusunun Azerbaycan topraklarından çıkması gerektiğini vurguladı.

İşgal devam ettiği sürece barıştan bahsedilemeyeceğini söyleyen Hacıyev, "Önce Ermenistan'ın topraklarımız üzerindeki askeri işgaline son verilmeli. Ancak bu gerçekleştiğinde Azerbaycan ve Ermenistan arasında kapsayıcı barış için ileriye dönük çalışmalar yapmayı sürdürebiliriz. Bunun bir oyun olmadığını, karşılıklı 'kazan kazan' durumu olduğunu da söyledik. Bu süreçte kazanan ya da kaybeden olmayacaktır. Daha geniş bir bölgesel iş birliğinden her iki taraf, özellikle de Ermenistan faydalanacaktır." dedi.

Hacıyev, Azerbaycan'ın çok yönlü bir dış politika izlediğini belirterek, ülkesinin hem komşuları Türkiye, İran ve Rusya ile çok iyi ve etkin bir iş birliği yürüttüğünü hem de Avrupa Birliği, ABD ve Çin ile de etkin ilişkiler ve iş birliği bağları kurduğunu anlattı.

Hacıyev, "Azerbaycan'ın ikili ilişkilerde önceliği karşılıklı saygı, karşılıklı yarar temelinde iş birliği ve iç işlerine müdahale etmeme şeklindeki temel prensiplerdir." diye konuştu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English