Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ayakkabıcılık mesleğini 63 yıldır 9 metrekarelik dükkanında yürütüyor

Sakarya'da yaşayan 74 yaşındaki İsmail Kınalı, unutulmaya yüz tutmuş zanaatlar arasında yer alan ayakkabıcılık mesleğini teknolojiye inat 63 yıldır yaşatmaya çalışıyor Ayakkabı ustası İsmail Kınalı: "Yarım asrı geride bıraktığım ayakkabıcılık mesleği gelecek vaat etmediği için yok olmaya yüz tutuyor. Bizler artık ısmarlama ayakkabıcı ustalarının sonuncusuyuz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
SAKARYA (AA) - Sakarya'da yaşayan 74 yaşındaki İsmail Kınalı, unutulmaya yüz tutmuş zanaatlar arasında yer alan ayakkabıcılık mesleğini teknolojiye inat 63 yıldır 9 metrekarelik dükkanında sürdürüyor.

Eskiden "ısmarlama" denilen ve müşterilerin zevkine göre üretilen el yapımı ayakkabıcılık, ilerleyen teknolojiye rağmen kentteki son ustalar tarafından yaşatılmaya çalışılıyor.

Mesleğin kentteki son ustalarından biri de 74 yaşındaki İsmail Kınalı. İlerleyen yaşına rağmen 9 metrekarelik dükkanında 63 yıldır müşterilerine hizmet veren Kınalı, en çok çırak bulamamaktan yakınıyor.

Ayakkabıcılık mesleğinin unutulmaya yüz tuttuğunu belirten Kınalı, teknolojiye inat bu zanaatı yaşatmaya devam ediyor.

- "Ismarlama ayakkabılara artık rağbet azaldı"

5 çocuk babası İsmail Kınalı, AA muhabirine, 11 yaşında başladığı meslekte 63 yılı geride bıraktığını anlattı.

Bugüne kadar birçok insan yetiştirdiğini fakat şu anda mesleğini tek başına sürdürdüğünü aktaran Kınalı, "Artık arkadan yetişen çırak gelmiyor. Yarım asrı geride bıraktığım ayakkabıcılık mesleği gelecek vaat etmediği için yok olmaya yüz tutuyor. Bizler artık ısmarlama ayakkabıcı ustalarının sonuncusuyuz. Bu ayakkabılara artık rağbet azaldı, yapamıyoruz. Ayda 3 veya 4 çift ayakkabı yapıyoruz ancak harçlığımızı çıkartıyoruz." diye konuştu.

Bu işin son ustaları olduklarını dile getiren Kınalı, "Adapazarı'nda da benden başka bu işi yapan iki kişi var çünkü geriden gelmediği için bizler mesleğimizin son ustalarıyız. Bizler de gittikten sonra artık bu meslekte gitmiştir çünkü bu mesleği öğrenen artık yok. Bu mesleği yaşatmaya çalışıyoruz ama nereye kadar bilemiyorum." ifadelerini kullandı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English