Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ay Vakti dergisinin yazarları özel etkinlikte buluştu

Etkinlikte, Ay Vakti Kitap'tan eserleri basılan yazar ve şairler dergiyle tanışma hikayelerini ve yazarlık serüvenlerini anlattı

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Yayın hayatına 22 yıldır devam eden Ay Vakti Düşünce, Kültür ve Edebiyat Dergisi'nin yazarları Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi'ndeki etkinlikte bir araya geldi.


Derginin yayın yönetmeni Şeref Akbaba, etkinlikte yaptığı konuşmada, yazarlarının Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden İstanbul'a gelerek bu buluşmaya katıldığını söyledi.


Akbaba, düşünceye, fikre, kaleme ve kelama ömrünü vermiş ve hayatını kaybetmiş bütün yazarları hayırla yad ettiklerini belirterek, "Şairlerimiz ve yazarlarımız bir araya gelerek birbiriyle tanıştı. Ben her birisini tanıyorum ama onlar birbirlerini görmemişlerdi. Bugün böyle bir güzelliğe de vesile olduk." dedi.


Son sayıyı "Sezai Karakoç özel sayısı" olarak yayımladıklarını vurgulayan Akbaba, "Kendimizce bir sayı tutturarak piyasaya çıktık ama özel sayımız tükendi. Pazartesi günü inşallah tekrar basacağız. Hep kıtlık yokluğun, ekonominin konuşulduğu dönemde ikinci baskıyı yapacağız. Bu da sanat, edebiyat ve düşünce adına iyi bir adımdır. Ümitsizliğe düşmemek lazım." ifadelerini kullandı.


Akbaba, dergide genç yazarlara önem verilmesi gerektiğine dikkati çekerek, hata yapmanın iş yapmanın göstergesi olduğunu ifade etti.


TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı da Ay Vakti dergisinin 22 yıllık yolculuğunun çok kıymetli olduğuna işaret ederek, "Bu bağlamda nice yıllara hareketli, bereketli bir şekilde devam etmesini diliyoruz. Ay Vakti kitaplığından kitapları yayınlanan değerli yazarlarımıza hayırlı olsun diyorum." diye konuştu.


Dergi yazarlarından Nurşah Karaca ise dergiyle 2010'da tanıştığını ifade ederek, Şeref Akbaba'nın destekleriyle yazma serüvenini sürdürdüğünü dile getirdi.


Karaca, Ay Vakti dergisinin kendisi için bir okul olduğunun altını çizerek, sözlerini şu şekilde tamamladı:


"Hiçbir yazarımızla yüz yüze görüşmemiştim. Hepsini kalben çok seviyorum. Bu derginin yazarları olarak inanıyorum ki birbirimize kenetleneceğiz ve birbirimizi hiçbir zaman bırakmayacağız. Biz hiçbir zaman popüler olmadık. Kurumların reklamıyla ayakta durmadık. Kuruluşların maddi ve manevi desteklerini almadık. Biz her zaman kıyıda köşede olduk. Edebiyat aslında hayatın kendisidir. Bazıları için belki bir ayrıntıdır ama bizim için edebiyatı anlamayan hayatı anlayamaz."


Dergi yazarlarından Selami Şimşek, Yavuz Ertürk, Mustafa Küçüktepe, Naz Varlı ve Ali Yaşar Bolat dergiyle tanışma hikayelerini ve yazarlık serüvenlerini anlattı.


Etkinlik, konuşmalardan sonra gerçekleştirilen mini konserin ardından katılımcıların toplu fotoğraf çektirmeleriyle sona erdi.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English