Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Avustralya'nın Melbourne kentindeki sıkı Kovid-19 yasakları hafifletildi

Kentte uygulanan gece sokağa çıkma yasağı yarından itibaren kaldırılıyor

Anadolu Ajansı haberine göre;

MELBOURNE (AA) - Avustralya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle en fazla can kaybı ve vaka sayısının kaydedildiği eyalet olan Victoria'daki tedbirlerin bazıları hafifletildi.


Victoria Eyalet Başbakanı Daniel Andrews, eyaletin başkenti Melbourne'de düzenlediği basın toplantısında, virüs nedeniyle yaşanan can kayıpları, yeni vaka sayıları ve hafifletilen Kovid-19 önlemleriyle ilgili açıklamada bulundu.


Son 24 saatteki test sonuçlarına göre 16 kişiye Kovid-19 teşhisi konulduğunu açıklayan Başbakan Andrews, 2 kişinin daha virüsten ölmesiyle eyalette hayatını kaybedenlerin sayısının 784'e ulaştığını söyledi.


- Melbourne'de sokağa çıkma yasağı kaldırıldı, para cezası artırıldı


Victoria eyaletini normale döndürmek için hazırlanan yol haritası kapsamında yürüklükteki sıkı Kovid-19 yasaklarını hafifletmeye başladıklarını belirten Başbakan Andrews, eyaletteki ikinci dalgayı durdurmak amacıyla 2 Ağustos'tan itibaren uygulanan 21.00 ila 05.00 saatlerindeki sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını duyurdu.


Yarından itibaren geçerli olacak sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla kuralların ihlal edilmesini önlemek amacıyla para cezalarının artırıldığına dikkati çeken Andrews, polis denetimlerinde kurallara aykırı davrandıkları belirlenenlere verilen 1652 dolar (yaklaşık 8 bin 900 lira) olan cezanın yaklaşık 5 bin dolara yükseltildiğini kaydetti.


Gevşetilen kısıtlamalar kapsamında yaklaşık 130 kişinin yeniden çalışmaya başlayacağını dile getiren Andrews, halka açık alanlarda en fazla iki evden beş kişinin bir araya gelmesine izin verildiğini kaydetti.


- Tüm öğrenciler 12 Ekim'de okula gidecek


Üçüncü dönem tatilindeki okulların 5 Ekim'de 11 ve 12'inci sınıf öğrencilerinin yüz yüze eğitime başlamasıyla yeniden açılacağını belirten Andrews, 12 Ekim'den itibaren de tüm öğrencilerin okullarına giderek eğitimlerini sınıflarında yapacağını açıkladı.


Hafifletilen yasaklar kapsamında her evden sadece bir kişinin alışverişe gitme şartı kaldırılırken, evden alışveriş ve egzersiz için 5 kilometre uzaklaşma sınırı kaldırılmadı.


Çocuk bakım merkezleri, açık havuzlar yeniden açılacak. Hastanelerde yatanları ziyaret etmek isten hasta yakınlarına kolaylık sağlanacak.


Düğünlerin gelin damat dahil 5 kişiyle yapılmasına izin verilirken, cenazelerin tören ve defin işlemleri 10 kişinin katımlıyla yapılabilecek.


Yeni tedbirlerin birçoğu bu gece yarısından itibaren yürürlüğe girecek ve 19 Ekim'e kadar geçerli olacak.


- Avustralya'da Kovid-19'dan can kaybı 862'ye yükseldi


Victoria'da 2 kişinin daha virüsten ölmesiyle eyaletteki can kaybı 784'e, ülke genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı da 872'ye yükseldi.


Öte yandan son dönemlerde can kaybı kaydedilmeyen Avustralya'nın diğer eyaletlerinden Yeni Güney Galler'de 53, Tazmanya'da 13, Batı Avustralya'da 9, Queensland'de 6, Güney Avustralya'da 4, Avustralya Başkent Bölgesi'nde 3 kişi hayatını kaybetmişti.


Virüsün ilk görüldüğü günden bu yana Kovid-19'a yakalanan 27 bin 33 Avustralyalıdan, 24 bin 444'ü sağlığına kavuşurken, 631 aktif vakadan 12'si yoğun bakımda olmak üzere, 68 kişi çeşitli hastanelerde tedavi görüyor.


- Yeni Zelanda'ya dönen 2 kişiye Kovid-19 teşhisi kondu


Yeni Zelanda Sağlık Bakanlığı, son 24 saatteki 5 bin 746 testin sonucuna göre, biri Almanya, diğeri Filipinler'den dönen iki Yeni Zelandalıya Kovid-19 tanısı konulduğunu duyurdu.


Düne göre 4 kişinin daha iyileşmesiyle ülkedeki aktif vaka sayısının 59'da düştüğünü ve yoğun bakım ünitesinde Kovid-19'lu hasta bulunmadığını açıklayan Sağlık Bakanlığı, hastanedeki bir kişinin tedavisine devam edildiğini kaydetti.


Yeni Zelanda'da, virüse yakalandığı belirlenen 1833 kişiden, 1749'u sağlığına kavuşurken, 25 kişi hayatını kaybetmişti.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English