Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Avustralya'da son 24 saatte 7 kişi Kovid-19'dan yaşamını yitirdi

Anadolu Ajansı haberine göre;

MELBOURNE (AA) - Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Delta varyantına karşı aylardır uygulanan sıkı tedbirlere rağmen can kayıpları ve vaka sayılarındaki artışın sürdüğü Avustralya'da, son 24 saatte 7 kişi hayatını kaybetti, 1882 kişi virüse yakalandı.


Eyalet hükümetlerinden yapılan açıklamalara göre, Delta varyantının etkisindeki Yeni Güney Galler (NSW) eyaletinde 6, Victoria eyaletinde 1 kişi daha Kovid-19'dan yaşamını yitirdi.


Yürürlükteki sıkı tedbirlere rağmen NSW'de 1331, Victoria'da 535, Avustralya Başkent Bölgesi'nde (ACT) 15 ve Queensland'da 1 kişiye Kovid-19 teşhisi konuldu.


Yeni vakalarla birlikte ülkede Kovid-19'a yakalananların sayısı 84 binin üzerine çıkarken, NSW ve Victoria'daki can kayıplarıyla ülkede Kovid-19'dan ölenlerin sayısı da 1150'ye yükseldi.


Avustralya genelindeki toplam 20 bin 811 aktif vakadan, 233'ü yoğun bakımda olmak üzere, 1455 kişi hastanede tedavi görüyor.


- Yurt dışından dönen Avustralyalılara ev karantinası dönemi


Salgının yayılmasını önlemek amacıyla Mart 2020'den bu yana ülke sınırlarını, vatandaşları ve daimi oturma izni olanlar dışındakilere kapatan Avustralya hükümeti, ülkeye dönecek vatandaşlarına kendi evlerinde karantina hakkı vereceğini açıkladı.


Kovid-19'un çift doz aşısını yaptıran Avustralyalıların, önümüzdeki aydan itibaren yararlanacağı evde karantinaya girmeyi sağlayacak uygulama için, Güney Avustralya ve NSW eyaletleri pilot bölge olarak seçildi.


Akıllı cep telefonlarına yüklenen bir uygulama ile denetlenecek olan Avustralyalılar, kişi başı yaklaşık 3 bin Avustralya doları (yaklaşık 18 bin 800 lira) tutarındaki 14 günlük otel karantinasını hiçbir ücret ödemeden, 7 gün evlerinde kalarak tamamlayabilecekler.


Öte yandan Avustralya, kapalı olan uluslararası sınırlarının yeniden açılmasını, çift doz aşılama oranlarının yüzde 80'lere ulaşması şartına bağladı.


Ülkede, Kovid-19 aşısının ilk dozunu yaptıranların oranı yüzde 70,5, ikinci dozunu da vurduranların oranı da yüzde 45,4'e ulaştı.


- Yeni Zelanda'da 24 yeni Kovid-19 vakası kaydedildi


Yeni Zelanda Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 4'ü ülkeye dönen vatandaşlar olmak üzere, toplam 24 kişi Kovid-19'a yakalandı.


Yeni vakalarla birlikte toplam 420 aktif vakanın bulunduğu ülkede, 10 kişinin hastanedeki tedavisi devam ediyor.


Yeni Zelanda'da, bugüne kadar 4 bin 38 Kovid-19 vakası kaydedilirken, virüse yakalananlardan 27'si yaşamını yitirdi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English