Son Dakika Haberler

Melbourne'de eyalet polisi, belediye ve İslam Koleji ortak iftar programı düzenledi

Anadolu Ajansı haberine göre;
MELBOURNE (AA) - Avustralya'nın Melbourne kentinde Victoria Eyalet Polisi, Darebin Belediyesi ve Doğu Preston İslam Koleji tarafından düzenlenen ortak iftara farklı inançlara mensup çok sayıda kişi katıldı.

Doğu Preston İslam Koleji'nin Preston semtindeki kampüsünde gerçekleşen iftar, Victoria Eyalet Hükümeti Hazine Bakan Yardımcısı ve Gazi İşleri Bakanı Robin Scott, Victoria Emniyet Müdür Yardımcısı Luke Cornelius, Darebin Belediyesi Başkanı Susan Rennie, siyasi parti temsilcileri, bölgedeki okulların müdürleri, öğrenciler ve velilerin katılımıyla geçekleşti.

Ramazan ve oruç hakkında yapılan bilgilendirme konuşmasının ardından, vaktin girmesiyle okunan ezan ve akşam namazının kılınmasıyla başlayan programda kürsüye gelen konuşmacılar, Müslümanların oruçlarını farklı inançlardan komşularıyla açmalarının toplumsal birlikteliğe önemli katkı yaptığını vurguladı.

- Toplumla bir arada olmak muhteşem

Öğrencilerin çeşitli performanslarının ardından AA muhabirine açıklamada bulunan Victoria Emniyet Müdür Yardımcısı Luke Cornelius, Müslümanlarla birlikte iftar yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Avustralya toplumunun geleceğini oluşturacak öğrencileri izlemekten mutluluk duyduğunu vurgulayan Cornelius, şu ifadeleri kullandı:

"Bence toplumla bir arada olmak muhteşem ve farklı kültürlerle kutlama yapmak muhteşem. En önemlisi de burada genç Avustralyalılarla berber olmak, geleceğin sanayi liderleri, doktorları, avukatları, müteahhitleri, polisleri olacak çocuklarımızın performanslarını izlemek muhteşemdi. Bir Avustralyalı olarak diğer harika Avustralyalıların arasında bulunmaktan gurur duyuyorum. Muhteşem akşam için teşekkür ediyorum."

- "Müslüman olmayanların, Müslümanlarla iftar paylaşması çok güzel"

Doğu Preston İslam Koleji'nin Müdürü Ekrem Özyürek, organizasyona farklı inançlara mensup okullar, siyasi çevreler ve devlet kurumlardan çok sayıda kişinin de destek verdiğini belirterek, "Müslüman olmayan kişilerin de gelip Müslümanlarla iftarını paylaşması çok güzel bir şey." dedi.

İftarın, Müslümanları birlikte yaşadığı diğer inanç ve kültürlerden gelen Avustralyalılara tanıtmak için bir vesile olduğunu hatırlatan Özyürek, şöyle devam etti:

"Umarım hem bu gecede yaptığımız çalışmalar hem bundan sonra yapılacak çalışmalar, Müslüman toplum için burada hem de bütün dünyada İslam alemi için hayırlara vesile olur. Biz burada barış içerisinde yaşamayı isteyen toplumlarız. Bunun için de tabii herkes üzerine düşen görevi yapmak zorunda, yapması da gerekiyor. Bizler üzerimize düşeni yapacağız, barışı yaymaya çalışacağız. Dışardan gelen kışkırtmalara meydan vermeden iş birliği içerisinde buradaki yaşantımıza da Avustralya'daki çok kültürlü yaşam içinde elimizden geleni yapmaya gayret göstereceğiz."

Victoria Müslüman Polis Derneği Sekreteri Ela Tankır da toplumla yakın çalışmlara devam edeceklerine dikkati çekerek, "Mübarek ayda beraber iftarımızı açmak çok güzel bir şey." diye konuştu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English