Son Dakika Haberler

Avrupalı oryantiring sporcularının tercihi Türkiye

Eklenme Tarihi: 04.12.2015 - 14:20

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Çolakoğlu: "Avrupa'da oryantiring yapılan tüm ülkelerden sporcular, özellikle de kuzeydeki ülkelerde yaşayanlar, mevsim koşulları nedeniyle kışın hem yarış hem de antrenman düşüncesiyle ülkemizi daha çok tercih ediyor. Yaptığımız ve yapacağımız organizasyonları dört gözle bekliyorlar"

BURSA (AA) - SERGEN SEZGİN - Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, Avrupa'da oryantiring yapılan tüm ülkelerden, özellikle de kuzeydeki ülkelerden sporcuların, mevsim koşulları nedeniyle kışın hem yarış hem de antrenmanlar için Türkiye'yi daha çok tercih ettiğini söyledi.

Çolakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon olarak uluslararası ölçekte başarılı sporcular yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Hedeflerini gerçekleştirebilmek için altyapı çalışmaları yaptıklarını belirten Çolakoğlu, "Özellikle okul sporlarında altyapı çalışmaları başlattık. 2015 Dünya Liselerarası Oryantiring Şampiyonası'na ev sahipliği yaptık. Burada sporcularımız uluslararası bir şampiyonaya katılmanın gururunu ve keyfini yaşadı. Kızlarımızdan biri bu yarışmada dünya üçüncüsü oldu" diye konuştu.

Türk sporcuların elde ettiği başarıların kendileri için yeterli olmadığını vurgulayan Çolakoğlu, Türkiye coğrafyasının çok güzel ve oryantiring sporu için ideal olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Oryantiring branşı, Avrupa'nın kuzeyindeki İskandinav ülkelerinde yoğun olarak yapılıyor. Bu branş, kış şartlarının ağır geçtiği ülkelerde yaygınlık gösteriyor. Ülkemizde özellikle güney bölgelerimizde kışın da iklim müsait olduğu için bu sporu ve diğer branşları çok rahatlıkla yapabiliyorsunuz. Bu sporu yabancılar da çok seviyor. Yabancılar, Türkiye'yi ve federasyonumuzu da seviyor ve destekliyor. Organizasyonlarımızın yarış kalitesini de beğeniyorlar hatta yarışlarımızı izlemeye gelen yabancı uzman ve denetmenlerin tam not verdiği organizasyonlara imza atıyoruz. Avrupa'da oryantiring yapılan tüm ülkelerden sporcular, özellikle kuzeydeki ülkelerde yaşayanlar, mevsim koşulları nedeniyle kışın hem yarış hem de antrenman düşüncesiyle ülkemizi daha çok tercih ediyor. Yaptığımız ve yapacağımız organizasyonları dört gözle bekliyorlar."

Tekin Çolakoğlu, şu anda Türkiye'nin gündeminde uluslararası bir organizasyonun söz konusu olmadığını anlattı.

Özellikle yerel yöneticilerle görüşüp uluslararası organizasyonlara talip olacaklarını aktaran Çolakoğlu, Bursa'nın da turnuva yapmak istedikleri illerden biri olduğunu vurguladı.

 

- "Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumamız lazım"

 

Federasyon başkanı Çolakoğlu, oryantiringin çocukların aileleriyle yapabileceği bir branş olduğuna dikkati çekti.

Bu durumu diğer branşlarda görmenin zor olduğuna değinen Çolakoğlu, "Anne, baba, dede ve hatta anneanneler yarışmacı olabiliyor. Özellikle çocukların spor yapması bizi çok mutlu ediyor. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Anayasanın da bize emrettiği hüküm doğrultusunda, gençleri ve çocukları kötü alışkanlıklardan korumak için gerekli tedbirleri almaya çalışıyoruz. Bu çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onlara gerekli spor bilgisini ve kültürünü vereceğiz" ifadelerini kullandı.

"Önümüzdeki süreçte sağlıklı, zinde bir toplum yetiştirmiş olacağız" diyen Çolakoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu çok önemli. Maalesef günümüzde kötü alışkanlıkları bulunan çocuk sayısı çok fazla. İstatistiklere baktığımız zaman çok üzülüyoruz. Büyüklere özellikle kızıyorum, kendime de kızıyorum. Demek ki etkinliklerimizi yeterince yapmıyoruz, duyuramıyoruz ve tanıtamıyoruz. Bu çocuklarımız gelip spor yapsınlar. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumamız lazım."

 


Kaynak: