Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği'nden " işletmelere destek sürmeli" çağrısı

EUROCHAMBRES Üst Yöneticisi (CEO) Ben Butters: "Bir çok işletme normal seviyede üretim gerçekleştiremiyor. Ofisler ve fabrikalar kapanıyor. Çeşitli kısıtlayıcı uygulamaların verimliliğe de yansıması oluyor. Bu nedenle elimizdeki tüm araçlara işletmelere destek olmalıyız"

Anadolu Ajansı haberine göre;

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) Üst Yöneticisi (CEO) Ben Butters, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Avrupa'da işletmelerin toparlanma değil hayatta kalma mücadelesi verdiğini, desteklemelerin sürmesi gerektiğini söyledi.


Butters, EUROCHAMBRES ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliğinde çevirim içi düzenlenen "AB-Türkiye Yüksek Düzeyli İş Diyaloğu" programının "Toparlanma, Yatırım ve Sürdürülebilir Finansman" başlıklı oturumunda konuştu.


Salgının Avrupa iş dünyası üzerine etkilerini belirlemeye yönelik bir araştırma yaptıklarını anlatan Butters, işletmelerde satış, yatırım ve istihdam gibi konularda çok ciddi bir endişe söz konusu olduğunu ifade etti.


Butters, krizin sadece talebi değil aynı zamanda tüketici davranışlarını da etkilediğini belirterek, "İnsanlar tasarrufa yönleniyor. Bir çok işletme normal seviyede üretim gerçekleştiremiyor. Ofisler ve fabrikalar kapanıyor. Çeşitli kısıtlayıcı uygulamaların verimliliğe de yansıması oluyor. Bu nedenle elimizdeki tüm araçlara işletmelere destek olmalıyız." diye konuştu.


İşletmelere verilen desteklerin salgın devam ettiği sürece ve gerekli olması halinde salgın sonrasında da sürmesinin önemine işaret eden Butters, "İşletmeler toparlanma değil hayatta kalma mücadelesi veriyor." dedi.


Butter, geçen 12 ayda bazı AB üyesi ülkelerin sınırlarını kapatarak Tek Pazar'ın işleyişini tehlikeye soktuğunu anımsatarak, serbest dolaşımın sağlanması ve sınırlarda orantısız uygulamalara son verilmesi gerektiğini söyledi.




- Gümrük Birliği güncelleme vurgusu




Salgınının iş ilişkilerini en yüksek seviyeye çıkartmanın ve ekonomiler arasında ticareti basitleştirmenin önemini ortaya koyduğunu vurgulayan Butters, "AB ve Türkiye gibi önemli ekonomiler arasında serbest ve adil ticaret olmaması toparlanma çabalarına da zarar verir. Bu durumu, buradaki politika belirleyicilere devamlı anlatıyoruz. Bu nedenle Gümrük Birliği güncellenmesi çok önemli. Bunun önümüzdeki aylarda hızlı ve etkili biçimde takip edilmesi gerekiyor." ifadesini kullandı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English