Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Avrupa'da yaşayan gençlerimizin Türkiye ile bağları güçlendirilmeli"

AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya: "Avrupa ülkelerinde yaşayan özellikle üçüncü jenerasyon kardeşlerimizin Türkiye'ye aidiyet bilincinin geliştirilmesi noktasında, aynı zamanda Türk diline hakim olma noktasında eksiklikler olduğunu görüyoruz" "Avrupa'da yaşayan gençlerimizin Türkiye ile bağları güçlendirilmeli" YTB Başkan Yardımcısı Hadi Turus: "Bu yıl şimdiye kadar 5 binin üzerinde gencimizi Türkiye'ye götürdük ve hedefimiz yıl sonunda bu sayıyı 10 bine çıkarmak"

Anadolu Ajansı haberine göre;

KÖLN (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkan Yardımcısı Hadi Turus, iki günlük ziyaretleri çerçevesinde, Almanya'daki çeşitli dernek ve Türk sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek, Avrupa'da yaşayan vatandaşların sorunlarını masaya yatırdı.


Ziyaretin ilk gününde heyet Frankfurt ve Duisburg kentlerindeki Türk Federasyonu, Bad Kreuznach Alevi Cemevi, basın kuruluşlarını ziyaret ederken, ikinci günde ise Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu, Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB) ve Uluslararası Demokratlar Birliği'nin (UID) Almanya'nın Köln kentindeki genel merkezlerini ziyaret etti.


Sırakaya, ziyaretler sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, 1961 işçi göçüyle Avrupa'ya gelen bir topluluğun artık bugün üçüncü jenerasyona evrilmiş durumda olduğunu, üçüncü nesil gençlerin sorunlarının birinci nesille farklılık gösterdiğini söyledi.


Sırakaya, "Özellikle üçüncü jenerasyon kardeşlerimizin Türkiye'ye aidiyet bilincinin geliştirilmesi noktasında, aynı zamanda Türk diline hakim olma noktasında eksiklikler olduğunu görüyoruz. Avrupa'da yaşayan gençlerimizin Türkiye ile bağları güçlendirilmeli. Bizler de Türkiye'de meclis olarak, hükümet olarak Avrupa'daki vatandaşlarımızın bu konulardaki sorunlarını çözme noktasında gerekli gayreti göstereceğiz." dedi.


Vatandaşların anavatan Türkiye ile olan aidiyet bağlarını güçlendirmeyi amaçladıklarını ifade eden Sırakaya, şunları belirtti:


"Gerek bu bağları güçlendirmek, gerekse yaşadıkları ülkelerdeki hayat standartlarını arttırmak için bizlerin neler yapabileceğini, buradaki sivil toplum kuruluşlarıyla tekrar görüşme imkanımız oldu. Bu çerçevede inşallah önümüzdeki süreç içerisinde bizler iktidar olarak, hükümet olarak, siyasi parti olarak, aynı zamanda YTB olarak bürokratik anlamda yapacağımız çalışmalarla elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz."


YTB Başkan Yardımcısı Hadi Turus ise iki günlük ziyaretleriyle buradaki sivil toplumun ve vatandaşların nelere ihtiyacı olduğunu istişare ettiklerini ve başkanlık olarak yürüttükleri çalışmaları yerinde izleyerek, doğru yolda olduklarını gözlemlediklerini belirtti.


Başkanlık olarak özellikle Avrupa'daki gençler konusunda çalışma yürüttüklerine işaret eden Turus, "Yeni neslin özellikle eğitim konusundaki başarılarını göz önünde bulundurarak yerinde burslandırmalarla destek verip, onların mezuniyet aşamasındayken Türkiye'deki önemli kurumlarda staj yapma imkanını öne çıkarıyoruz. Türkçe eğitimin ve aslında dilin ne kadar önemli olduğunu vurguluyoruz. Dilin hemen akabinde dini ve kültürü de etkilediğini bildiğimiz için öncelikle Türkçe konusunda çalışmalarımız var." şeklinde konuştu.


YTB'nin gençlerle ilgili diğer projelerine de değinen Turus, "Gençlerimizin Türkiye'ye olan aidiyetini sağlayabilecek gençlik programları, gezi programları, staj programları, spor bakanlığımızla ortaklaşa yaptığımız temasal park kamp programlarımız var. Bu yıl şimdiye kadar 5 binin üzerinde gencimizi Türkiye'ye götürdük ve hedefimiz yıl sonunda bu sayıyı 10 bine çıkarmak." ifadesini kullandı.









Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English