Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Avrasya ülkelerinde Kovid-19 vakaları ve ölümler artıyor

Salgın nedeniyle ölenlerin sayısı Rusya'da 47, Ukrayna'da 38, Belarus'ta 5, Moldova'da 17, Ermenistan'da 8 oldu Kovid-19 vaka sayıları Kazakistan'da 604, Özbekistan'da 390, Kırgızistan'da 216 ve Gürcistan'da 188'e ulaştı Tacikistan, Kovid-19 kaynaklı ölüm haberlerini yalanladı

Anadolu Ajansı haberine göre;

NUR SULTAN (AA) - Rusya, Ukrayna, Belarus, Moldova, Ermenistan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Gürcistan'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları ve ölümler artıyor.


Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezinden yapılan açıklamada, vaka sayısının 954 artarak 6 bin 343'e çıktığı ifade edildi.


Yeni görülen vakalardan 30'nun çocuk olduğu ifade edilen açıklamada, 51 kişinin iyileştiği, 2 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısının 47 olduğu aktarıldı.


Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi, ülkede 195 bin 400'den fazla kişinin salgın şüphesiyle gözetimde tutulduğunu, 758 bini aşkın testin yapıldığı bildirdi.


- Ukrayna'da ölü sayısı 38 oldu


Ukrayna Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, vaka sayısının 68 artarak 1319'a yükseldiği belirtildi.


28 hastanın iyileştiğine işaret edilen açıklamada, ölenlerin sayısının 6 artarak 38 olduğu aktarıldı.


- Belarus'ta 5 kişi daha öldü


Belarus Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, 5 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısının 13'e yükseldiği bildirildi.


40 binden fazla testin yapıldığı kaydedilen açıklamada, 634 Kovid-19 hastasının tedavi altında tutulduğu, 53 kişinin taburcu edildiği aktarıldı.


- Moldova'da 17 ölüm


Moldova Sağlık, Çalışma ve Sosyal Koruma Bakanı Viorika Dumbravyanu, virüs kaynaklı ölümlerin sayısının 2 artarak 17'ye yükseldiğini ifade etti.


Ülkede, vaka sayısı 864 olarak açıklanmıştı.


- Ermenistan'da 8 ölüm


Ermenistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 11 kişide daha virüs tespit edilmesiyle vaka sayısı 833'e ulaştı.


Bir kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 8'e yükseldi.


- Kazakistan'da vaka sayısı 604'e ulaştı


Kazakistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 35 kişide daha virüse rastlanmasıyla vaka sayısı 604'e çıktı.


Salgın nedeniyle 6 kişinin öldüğü ülkede, 3 kişinin daha iyileşmesiyle sağlığa kavuşanların sayısı 45'e ulaştı.


- Özbekistan'da 390 vaka


Özbekistan Sağlık Bakanı Alişer Şadmanov, 92 kişide daha virüsün tespit edilmesiyle vaka sayısının 390'a ulaştığını ve 2 kişi öldüğünü açıkladı.


- Kırgızistan'da vaka sayısı 216'ya ulaştı


Kırgızistan Sağlık Başkanı Sabirjan Abdikarimov, gözetim altında tutulan 69 kişide daha virüsün tespit edilmesiyle vaka sayısının 216'ya yükseldiğini belirtildi.


5 hastanın yoğun bakımda olduğuna dikkati çeken Abdikarimov, 2 hastanın müdahalelere rağmen yaşamını yitirmesiyle ölüm sayısının 4 olduğunu dile getirdi.


- Gürcistan'da 188 vaka


Gürcistan hükümetinin Kovid-19 ile ilgili internet sitesi aracılığıyla yapılan açıklamada, 18 kişide daha virüse rastlanmasıyla vaka sayısının 188 olduğu aktarıldı.


-Tacikistan, Kovid-19 kaynaklı ölüm haberini yalanladı


Tacikistan'da Sağlık Bakanlığı, bir vatandaşın virüs nedeniyle öldüğüne ilişkin basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve ülkede vaka olmadığını açıkladı.


Kovid-19 nedeniyle öldüğü ileri sürülen 60 yaşındaki hastanın zatürre nedeniyle vefat ettiğini, ölmeden önce yapılan test sonuçlarının negatif çıktığı belirtildi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English