Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Avrasya ülkelerinde Kovid-19 salgınına ilişkin gelişmeler

Salgın nedeniyle Rusya'da 4, Ukrayna'da 3, Ermenistan'da 3 kişi daha öldü Vaka sayıları Kazakistan'da 453, Özbekistan'da 221, Gürcistan'da vakası 148, Azerbaycan'da 443'e ulaştı Dünya Bankası, Kovid-19 nedeniyle Tacikistan'a 11,3 milyon dolar hibe verecek

Anadolu Ajansı haberine göre;

NUR SULTAN (AA) - Rusya, Ukrayna, Ermenistan, Kazakistan, Özbekistan, Gürcistan, Azerbaycan ve Tacikistan'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları ve salgına karşı önlemler artıyor.


Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezinden yapılan açıklamada, ülkede koronavirüs vaka sayısının 601 artarak 4 bin 149'a ulaştığı belirtildi.


Açıklamada, 46 kişinin iyileştiği ve 4 hastanın daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısının 34'e çıktığı aktarıldı.


Moskova Belediyesi, spor, eğlence merkezleri, parklar, restoran ve kafeler, küçük dükkanların kapatılması, kültür ve spor etkinliklerinin yasaklanması kararının 1 Mayıs'a kadar geçerli olduğunu duyurdu.


Açıklamada, belediyeler, bankalar, hastaneler, eczaneler ve marketlerin hizmet vermeye devam edeceği belirtildi.


Moskova'da 65 yaş ve üzeri ile kronik hastalığı bulunanların sokağa çıkma yasağının da 1 Mayıs'a kadar geçerli olacağı açıklandı.


- Ukrayna'da 3 kişi daha öldü


Ukrayna Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, vaka sayısının 138 artarak 942'ye çıktığı ifade edildi.


Açıklamada, 3 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle ölü sayısının 23'e yükseldiği, 10 hastanın da iyileştiği aktarıldı.


- Ermenistan'da 3 ölüm daha


Ermenistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 73 kişide daha virüse rastlanmasıyla vaka sayısı 736'ya yükseldi.


Salgın nedeniyle 3 hastanın daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 7'ye yükseldi, 43 kişide de iyileşti.


- Kazakistan'da vaka sayısı 453 oldu


Kazakistan OHAL Komisyonu, salgın nedeniyle Nur Sultan ve Almatı şehirlerinde tüm kurum ve işletmelerin faaliyetini yasaklama süresini 5 Nisan'dan 13 Nisan'a kadar uzatma kararı aldı.


Komisyon, yarından itibaren ülkenin üçüncü büyük şehri Çimkent'te karantina uygulanmasına onay verdi.


Sağlık Bakanlığının önerisi üzerine Nur Sultan, Almatı ve Çimkent'e hızlı inşa edilen yapılarla 3 enfeksiyon hastanesinin yapılması kararlaştırıldı.


Kazakistan Sağlık Bakanlığının verilerine göre, şimdiye kadar virüsten 3 kişi öldü, vaka sayısı 30 artarak 453 oldu. 2 hastanın iyileşmesiyle sağlığa kavuşanların sayısı 29'e yükseldi.


- Özbekistan'da 221 vaka


Özbekistan Sağlık Bakanlığı, vaka sayısının 31 kişi artarak 221'e ulaştığını belirtti.


Ülkede salgınla mücadele tedbirleri kapsamında, mahkumların geçici olarak polis ve gardiyanlarla görüşmesi yasaklandı.


- Gürcistan'da vakası sayısı 148'e çıktı


Tiflis Enfeksiyon Hastanesi Müdürü Maria Ezurgbaia, 18 kişide daha virüse rastlanmasıyla vaka sayısının 148'e çıktığını, sağlığa kavuşanların sayısının 27 olduğunu bildirdi.


- Azerbaycan'da 443 vaka


Azerbaycan Bakanlar Kuruluna bağlı Kovid-19 Karargahının açıklamasına göre, 43 kişide daha virüse rastlanmasıyla vaka sayısı 443'e çıktı, 6 kişi daha iyileşti.


- Tacikistan'a 11,3 milyon dolar hibe


Dünya Bankası Tacikistan Temsilciliğinden yapılan açıklamada, Kovid-19 ile mücadelenin güçlendirilmesi için Tacikistan'a 11,3 milyon dolarlık hibe yardımı yapılacağı belirtildi.


Açıklamada, hibenin hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde 100 adet yeni yatak oluşturulması, test kitleri, koruyucu malzemelerin alınması, sağlık çalışanlarının hastaların bakımıyla ilgili eğitimi için kullanılacağı kaydedildi.







Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English