Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Avrasya ülkelerinde Kovid-19'la ilgili gelişmeler

Anadolu Ajansı haberine göre;

BAKÜ (AA) - Özbekistan, Belarus, Moldova, Azerbaycan ve Tacikistan'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını etkisini sürdürmeye devam ediyor.


Özbekistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, gün içerisinde ülkede Kovid-19 vaka sayısının 281 artarak 52 bin 70'e, ölü sayısının ise 2 artışla 437'ye çıktığı belirtildi.


Açıklamada, iyileşenlerin sayısının 369 artarak 48 bin 369 olduğu ve şu ana kadar Kovid-19 tespit edilen hastaların yüzde 93'ünün iyileştiği aktarıldı.


Ülkedeki hastanelerde 3 bin 264 kişi de tedavi ediliyor.


- Belarus


Belarus Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, son 24 saatte Kovid-19 vaka sayısının 224 artışla 75 bin 898'e, hayatını kaybedenlerin sayısının 5 artarak 785'e çıktığı belirtildi.


Açıklamada, 36 kişinin iyileşmesiyle sağlığına kavuşanların sayısının 73 bin 301 olduğu kaydedildi.


- Moldova


Moldova Sağlık, Çalışma ve Sosyal Koruma Bakanlığından yapılan açıklamada, son 24 saatte Kovid-19 vaka sayısının 200 artarak 46 bin 796'ya, ölenlerin sayısının 7 artışla 1212'ye yükseldiği bildirildi.


382 kişinin sağlığına kavuşmasıyla iyileşenlerin sayısının 35 bin 18 olduğu aktarıldı.


Sağlık alanında ilan edilen olağanüstü halin (OHAL) 30 Eylül'e kadar uzatıldığı Moldova'da, 24 bin 799 kişi gözetimde tutuluyor.


Moldova'ya bağlı Gagauz Özerk Yeri'nde ise toplam Kovid-19 vaka sayısı 4 artarak 2 bin 79'a çıktı.


- Azerbaycan


Azerbaycan'da son 24 saatte 92 kişide daha Kovid-19 tespit edildi ve toplam vaka sayısı 39 bin 280'e yükseldi.


Sağlığına kavuşanların sayısı 81 artarak 36 bin 836'ya ulaştı, yaşamını yitirenlerin sayısı 1 artışla 576 oldu.


Bugüne kadar 1 milyon 57 bin 803 testin yapıldığı Azerbaycan'da 1868 kişinin tedavisi sürüyor.


- Tacikistan


Tacikistan Sağlık ve Sosyal Koruma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte ülkede vaka sayısı 42 artarak 9 bin 388'e çıktı.


Taburcu edilenlerin sayısı 44 artışla 8 bin 152'ye yükseldi.


Kovid-19 nedeniyle 73 ölümün yaşandığı ülkede 1163 kişinin tedavisi devam ediyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English