Avcılar Belediyespor'dan örnek davranış

Eklenme Tarihi: 03.12.2015 - 20:00

İstanbul 15 Yaş Altı Amatör Futbol Ligi'nde Göktürk Sarayspor'la karşılaşan Avcılar Belediyesporlu futbolcular, şampiyonluğu ilan edebilecekleri karşılaşmada 1-0 yenik durumdayken kazandıkları penaltı atışını, haksız olduğu gerekçesiyle taca attı Avcılar Belediyespor Teknik Sorumlusu Cenk Balkan: "Bu hayatta şampiyonluklardan daha değerli şeylerin olduğunu düşünüyoruz"

İSTANBUL (AA) - İstanbul 15 Yaş Altı Amatör Futbol Ligi 9. Grup'ta mücadele eden Avcılar Belediyespor teknik heyeti ve futbolcuları örnek bir fair play davranışına imza attı.

Ligin 13. haftasında Göktürk Sarayspor'la karşılaşan Avcılar Belediyespor, şampiyonluğunu ilan edebileceği karşılaşmada 1-0 yenik durumdayken penaltı atışı kazandı. Avcılar Belediyespor teknik heyeti kendi lehlerine verilen penaltı kararını doğru bulmadı. Hakem kararını değiştirmeyince de Avcılar Belediyespor teknik heyetinin isteğiyle takım kaptanı Kadir Uçer, penaltı atışında topu taca gönderdi ve şampiyonluk maçını, ligin son haftasına bıraktı. 

Teknik sorumlu Balkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 puan önde oldukları ligin 13. haftasındaki bu avantajla kazanmaları halinde şampiyonluklarını ilan edeceklerini belirterek, "Göktürk Sarayspor karşılamasında 1-0 geri düştük. 70 dakika üzerinden oynanan maçın 65. dakikasında oyuncularımdan biri uzun top attı. Rakibin savunma oyuncusunun ceza alanı içinde göğsüne gelen topu, hakem net göremedi sanırım ve bizim lehimize penaltı kararı verdi. Ancak biz net gördük, penaltı yoktu. Rakip takım oyuncuları ve hocası da emek verdikleri bir şey için karara itirazda bulundular. Altuğ hocamla 'atmasak mı' dedik ve topun taca gönderilmesini istedik" ifadelerini kullandı.

Karşılamanın son dakikasında Murat Bıçak'ın attığı golle 1-1'lik beraberlikle maçtan ayrıldıklarını anlatan Balkan, bu olayla önemli bir misyon üstlendiklerini kaydederek, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu hayatta şampiyonluklardan daha değerli şeylerin olduğunu düşünüyoruz. Bunların başında da iyi insan profili var. 15 yaşındaki çocukların hayatları boyunca unutamayacağı bir şey. Başkanımız ve yönetim kuruluyla her konuşmamızda bize 'iyi futbolcudan önce iyi insan yetiştirin' dediler. Futbolun sadece kazanmaktan ibaret olmadığını hayatın içinde kazanıp, kaybetmenin ne demek olduğunu çocuklarımıza anlatıyoruz. Yaptığımız aslında çok basit bir şeydi. İnsanların bakış açısının değişmesinden çok korkuyoruz. Bu olayın ulusal basına kadar yayılması bizi şaşırttı. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan henüz kimse bize ulaşmadı. Duyduğumuz kadarıyla bizim adımıza fair play ödüllerine başvuruda bulunulmuş, kim yaptı bilgimiz yok."

 

- "Şampiyonluklar gelip geçici bu tip olaylar kalıcı"

Sarı-siyahlı takımın antrenörü Altuğ Canhoroz ise bu olayın büyümesine şaşırdıklarını, ligin 14. ve son haftasında Türk Telekomspor'u yenerek, şampiyonluk ipini göğüslemeye çalışacaklarını kaydetti.

Şampiyonluğu kaçırabileceklerini de vurgulayan Canhoroz, "Şampiyonluklar gelip geçici, bu tip olaylar kalıcı. Eğer şampiyonluğu kaçırırsak, bir burukluk olabilir ama çok da büyük bir problem olmaz. Bu olayın yayılmasında rakibimiz katkısı da var. Bu olayın farklı yönlere gitmesini, yanlış anlaşılmasını istemiyoruz. Yerel ve ulusal basında çok yer aldık. Belki insanlar reklam amaçlı olduğunu düşünebilirler ama böyle bir şey yok. Kurgulanmış bir olay değil. Bu yüzden yanlış anlaşılmaktan korkuyoruz."

 

 


Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”