Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AÜ'de "Ustasından Öğren" e-sertifika programı

Anadolu Üniversitesi, ustasından yerinde öğrenmenin klasik uzaktan öğretim teknikleriyle karşılaştırıldığı "Ustasından Öğren" adlı yeni eğitim modelini hayata geçirdi Alanında uzman isimlerin anlatımlarının bulunduğu film yapımı e-sertifika programlarının kayıtları 1 Kasım'a kadar devam edecek

Anadolu Ajansı haberine göre;

ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Üniversitesince (AÜ), ustasından yerinde öğrenmenin klasik uzaktan öğretim teknikleriyle karşılaştırılmasına dayalı yeni bir e-sertifika programı açtı.


Rektörlükten yapılan açıklamaya göre, "Ustasından Öğren" adlı proje, işin ustalarından öğrenilmesini içeren ve yerinde çekilmiş eğitim videolarıyla desteklenen yeni bir öğretim yöntemi olarak hazırlandı.


Geleneksel uzaktan öğretim yöntemleriyle karşılaştırmayı da kapsayan proje için "Şimdi Sıra Sende" sloganıyla "Ustasından Öğren" film yapımı e-sertifika programları kayıt işlemleri başladı.


Yönetmenlikten film müziğine kadar 11 farklı e-sertifika programı, sinema ve televizyon sektörüne insan kaynağı yetiştirilmesine katkı sağlayacak. Katılımcılar kendi alanlarında üst düzey deneyime sahip sinemacıların eğitmenliğinde verilecek derslerden sonra sınava girip sertifika alacak.


Film yapımı e-sertifika programları ile yetkin sinemacılardan akademik eğitim alan kişiler, televizyon ve sinema sektörüne dahil olabilecek.


Yerinde çekilmiş eğitim videolarıyla öğretim teknolojileri bağlamında yeni öğretim materyalinin uygulamaya konulacağı e-sertifika programlarında, akademik anlatımla uygulama ve yerinde öğrenme ihtiyacı görülen konularda sektörün içinde üretilen videolar, yenilikçi bir öğretim malzemesi olarak sunuluyor.


- Dersler uzman sinemacılardan


E-sertifika programlarında verilecek derslerde kendi alanlarında üst düzey deneyimi olan, bugüne kadar gerek televizyon gerekse sinemada birçok yapıma imza atmış sinemacılar eğitmen olarak görev yapacak.


Kıvanç Baruönü, Pelin Ekinci Kaya, Burak Aksak, Uğur İçbak, Deniz Göktürk Kobanbay, Suzan Kardeş, Emre Erdem, Gülümser Gürtunca, Levent İntepe, Ömer Özgür, Çağrı Türkkan ve Bora Gökşingöl'ün anlatımlarının bulunduğu e-sertifika programlarının kayıtları 1 Kasım'a kadar devam edecek.


Programlara katılmak isteyenler, "esertifika.anadolu.edu.tr" web adresi üzerinden başvuru yapabilecek.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English