Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Atıl durumdaki yatılı okulda "yeni umutlar" yeşerecek

Anadolu Ajansı haberine göre;

EDİRNE (AA) - Edirne'de atıl durumdaki yatılı okulun onarılması sonrası uygulanacak "Karaağaç gölgesinde yeşeren umutlar" projesi hem bölgeye cazibe katacak hem de istihdam oluşturacak.


Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün hazırladığı ve pek çok kamu kurumunun içerisinde yer aldığı Trakya Kalkınma Ajansının desteklediği proje Karaağaç Mahallesi'nde yer alan atıl durumdaki eski yatılı bölge okulunun ihya edilmesiyle başlanacak.


Projede bölge cazibe alanı haline getirilecek, binanın düzenlenmesi sonrası içerisinde gıda, ambalaj, tekstil atölyeleri oluşturulacak, bölgenin sebze ve meyveleri satılacak, bahçesi kafeterya şeklinde dizayn edilecek. İstihdam oluşturmasının yanında bina aynı zamanda bir eğitim alanı işlevi de görecek.


Proje kapsamında dezavantajlı gruplara evlilik ve aile hayatı, girişimcilik, iş sağlığı, gıda hijyeni eğitimleri de verilecek.


Genel hedefi kadınlara yönelik şiddet ve erken evlilik mağduriyetinin engellenmesi yoluyla sosyal yaşama katkı sağlamak, yöresel ürünlerin üretim ve satışına yönelik imkanlar oluşturmak olarak belirlenen projeye 2 milyon lira destekte bulunulacak.


Kısa sürede uygulamaya geçilecek projenin bölgede turistik alan oluşturması da bekleniyor.


- Tanıtım toplantısı düzenlendi


Projenin tanıtım toplantısı Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde yapıldı.


Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Bilgin Özbaş burada yaptığı konuşmada, Karaağaç Kadın Sosyal Destek Merkezinin, özellikle sosyal yardımlardan faydalanan dezavantajlı kadınların üretime yönlendirildiği kadın istihdam edilebilirliğinin artırıldığı, sosyal yardımlara bağımlılığın azaltıldığı, istihdam garantili meslek kurslarının düzenlendiği, üretilenlerin pazarlanabileceği, kadın kooperatiflerinin desteklendiği bir merkez olacağını belirtti.


Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin de hedeflerinin, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Edirne'de de kadınların üretime ve sosyal hayata katkı sağlamaları olduğunun altını çizdi.


Konuşmaların ardından Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Sosyal Hizmet Müdürü Mehmet Polat projeyi tanıttı.


Toplantıya Edirne Ticaret Müdürü Mahmut Altun, Edirne Çalışma ve İş Kur Müdürü Şengül Çildam, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne Emniyet Müdürlüğü, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü, Edirne Valiliği Proje Merkezi temsilcileri de katıldı.







Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English