Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ata'yı ziyaret etmek için Mersin'den Ankara'ya pedal çevirdiler

Mersin Bisiklet Derneği Başkanı Süleyman Uygun: "Her yıl Mersin'den Ankara'ya kadar 500 kilometre pedal çevirerek Anıtkabir'e, Ata'mızın huzuruna geliyoruz. Grubumuzda 3 görme engelli arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımız 'tandem' olarak adlandırılan çift kişilik bisikletlerin arkasında pedal çevirerek bize eşlik ediyor" Görme engelli bisikletçi Süleyman Bozdağ: "Bu yıl ilk defa bisikletle bu kadar uzun yol aldım. Ben yapabiliyorsam, tüm engelli arkadaşlar da isterlerse bunu yapabilirler. O yüzden

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Mersin'den yola çıkan, aralarında görme engellilerin de bulunduğu bisikletçiler, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla 500 kilometre pedal çevirerek Anıtkabir'i ziyaret etti.


Farklı meslek gruplarından, aralarında görme engellilerin de olduğu 13 bisikletçi Atatürk'ün kabrinde saygı duruşunda bulundu.


Grupta yer alan Mersin Bisiklet Derneği Başkanı Süleyman Uygun, bu yıl 3'üncüsünü düzenledikleri "Pedala Engel Yok" projesi kapsamında Anıtkabir'e ulaşmak için bisikletleriyle 3 Kasım'da Mersin'den yola çıktıklarını belirtti.


Günde yaklaşık 100 kilometre pedal çevirerek 500 kilometrelik yolu 5 günde tamamladıklarını söyleyen Uygun, "Her yıl Mersin'den Anıtkabir'e, Ata'mızın huzuruna geliyoruz. Grubumuzda 3 görme engelli arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımız 'tandem' olarak adlandırılan çift kişilik bisikletlerin arkasında pedal çevirerek bize eşlik ediyorlar." dedi.


Süleyman Bozdağ, engellilerin evlerine kapanmamaları gerektiğini belirterek, "Ben görme engelli biri olarak bisiklete biniyorum. Bu yıl ilk defa bisikletle bu kadar uzun bir yol aldım. Ben yapabiliyorsam, tüm engelli arkadaşlar da isterlerse bunu yapabilirler. O yüzden evlerine kapanmasınlar." diye konuştu.


Yolculuğun zaman zaman yorucu ama keyifli geçtiğini aktaran Bozdağ, "Bu etkinliğe katıldığım ve Anıtkabir'i ziyaret edeceğim için çok mutluyum." ifadesini kullandı.


Görme engelli sporcu Burak Türkoğlu da, etkinliğe iki yıldır eşiyle katıldıklarını dile getirerek, "Yol boyunca geçtiğimiz köylerde çocuklara hem spor yapmanın önemini anlatıyoruz hem de içimizdeki Atatürk sevgisini aktarıyoruz." diye konuştu.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English