Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Asya-Pasifik ülkelerinde Kovid-19 salgınına ilişkin gelişmeler

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Asya-Pasifik ülkelerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını etkisini sürdürüyor.


Çin Ulusal Sağlık Komisyonundan (NCH) yapılan açıklamaya göre, Çin ana karasında son 24 saatte 13'ü yurt dışı kaynaklı 54 yeni Kovid-19 vakası kaydedildi, virüs nedeniyle hayatını kaybeden olmadı.


Yurt içi kaynaklı vakaların 28'i Heylongciang, 9'u Cilin, 3'ü Hıbey eyaletlerinde ve 1'i de Şensi eyaletinde görüldü.


Kovid-19'un ortaya çıktığı Çin'de bugüne kadar 89 bin 326 vaka tespit edilirken, virüs nedeniyle 4 bin 636 kişi yaşamını yitirdi, 82 bin 870 kişi iyileşti.


- Güney Kore


Güney Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinden yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 18'i yurt dışı irtibatlı 497 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 76 bin 926'ya çıktı.


Son 24 saatte 8 kişinin yaşamını yitirmesiyle virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 1386'ya ulaştı. Bugüne dek virüs bulaşan 66 bin 16 kişi ise sağlığına kavuştu.


Vaka artışı nedeniyle başkent Seul ve çevresindeki bölgede "2,5" olarak adlandırılan artırılmış 2'nci seviye tedbirler 31 Ocak'a kadar uzatılırken diğer kentlerde de 2'nci seviye tedbirler aynı tarihe kadar uygulanacak.


- Hindistan


Hindistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 11 bin 556 yeni vakaya rastlandı, toplam vaka sayısı 10 milyon 702 bin 31'e çıktı, 10 milyon 372 bin 818 kişi sağlığına kavuştu.


Son 24 saatte 123 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle ölenlerin sayısı 153 bin 885'e yükseldi.


Kovid-19 verilerinin derlendiği "Worldometers" internet sitesine göre, Hindistan "dünyada en fazla vaka tespit edilen 2'nci ve virüse bağlı en fazla ölümün görüldüğü 3'üncü ülke" konumunda bulunuyor.


- Filipinler


Filipinler Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte tespit edilen 1169 Kovid-19 vakasıyla ülkedeki toplam vaka sayısı 519 bin 575'i buldu.


Son 24 saatte 71 kişinin hayatını kaybetmesiyle ölenlerin sayısı 10 bin 552'ye, iyileşenlerin sayısı 475 bin 596'ya ulaştı.


Filipinler Gıda ve İlaç İdaresi Başkanı Rolando Enrique Domingo, yaptığı açıklamada, AstraZeneca Kovid-19 aşısının acil kullanımının onaylandığını duyurdu.


AstraZeneca aşısının bilinen ve potansiyel faydalarının bugüne kadarki risklerden ağır bastığını vurgulayan Domingo, aşının aşırı soğuk derecelerde saklanmayı gerektirmemesi nedeniyle taşınma ve saklanmasının kolay olduğunu söyledi.


Filipinler, kasım ayında 2,6 milyon dozluk özel sektör anlaşması da dahil olmak üzere 17 milyon doz AstraZeneca Kovid-19 aşısı satın almak için anlaşma imzalamıştı.


- Bangladeş


Bangladeş Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte tespit edilen 509 Kovid-19 vakasıyla toplam vaka sayısı 533 bin 953 oldu.


Son 24 saatte 15 kişinin yaşamını yitirmesiyle virüse bağlı can kaybı sayısı da 8 bin 87'ye çıktı. ​​​​​


- Singapur


Singapur Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte, tamamı yurt dışı kaynaklı 34 Kovid-19 vakasına rastlandı.


Ülkede 6 gündür yurt içi kaynaklı vakaya rastlanmadı.


Bugüne kadar 59 bin 425 vaka görülen ülkede, virüs nedeniyle 29 kişi hayatını kaybetti, 59 bin 104 kişi iyileşti.


- Tayland


Tayland Kovid-19 Durum İdare Merkezinden yapılan açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte 10'u yurt dışı kaynaklı 756 yeni Kovid-19 vakasına rastlandı, virüs bulaşan 1 kişi öldü.


Ülkede bugüne kadar virüs nedeniyle 76 kişi yaşamını yitirdi.


Toplam vaka sayısı 16 bin 221'e çıktı, virüs saptanan 11 bin 287 kişi sağlığına kavuştu.


- Tayvan


Tayvan Epidemi Kontrol Merkezinden yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte tamamı yurt dışı kaynaklı 2 yeni Kovid-19 vakası görüldü, can kaybı yaşanmadı.


Toplam vaka sayısının 895'e çıktığı Tayvan'da virüs nedeniyle bugüne kadar 7 kişi öldü.


- Yeni Zelanda


Yeni Zelanda Sağlık Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre, son 24 saatte ülkede 4 Kovid-19 vakasının tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 2 bin 299'a ulaştı.


Bugüne kadar 25 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybederken 2 bin 205 kişi sağlığına kavuştu.


Yeni Zelanda'nın komşusu Avustralya'nın Sağlık Bakanı Greg Hunt, yaptığı açıklamada, federal hükümetin Avustralya Sağlık Koruma Baş Komitesinin tavsiyesini kabul ettiğini ve bugün Yeni Zelandalılar için karantinasız seyahatin askıya alınmasının 72 saat daha uzatıldığını belirtti.


Hunt'ın açıklaması, ilk olarak Güney Afrika'da tespit edilen Kovid-19'un bir başka mutasyonunun, Yeni Zelanda'da 2 vakada görülmesinin ardından geldi.


- Vietnam


Vietnam Sağlık Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre, bugün ülkede 2 yeni Kovid-19 vakasının doğrulanmasının hemen ardından 82 yeni vaka daha ortaya çıktı.


Vakaların 72'si Hai Duong eyaletindeki bir elektronik şirketindeki çalışanlardan kaynaklandı. Şirkette çalışan 34 yaşındaki bir kadında, birkaç gün önce Japonya'nın Osaka kentinden ülkeye seyahati sırasında virüs tespit edilmişti.


Ülkede şimdiye kadar bin 553 Kovid-19 vakası tespit edildi, 35 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti, 1430 kişi de sağlığına kavuştu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English