Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Asya-Pasifik ülkelerinde Kovid-19 salgınına ilişkin gelişmeler

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Asya-Pasifik ülkelerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını etkisini sürdürüyor.


Filipinler Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte tespit edilen 1783 Kovid-19 vakasıyla ülkedeki toplam vaka sayısı 507 bin 717'ye çıktı.


Son 24 saatte 16 kişinin hayatını kaybetmesiyle ölenlerin sayısı 10 bin 116'ya, iyileşenlerin sayısı 467 bin 475'e yükseldi.


- Bangladeş


Bangladeş Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte tespit edilen 584 Kovid-19 vakasıyla toplam sayı 530 bin 271 oldu.


Son 24 saatte 16 kişinin yaşamını yitirmesiyle toplam ölü sayısı 7 bin 966'ya ulaştı.​​​​​​​


- Singapur


Singapur Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte, 34'ü yurt dışı kaynaklı, 38 Kovid-19 vakasına rastlandı.


Bugüne kadar 59 bin 235 vaka görülen ülkede, virüs nedeniyle 29 kişi hayatını kaybetti, 58 bin 926 kişi iyileşti.


- Hong Kong


Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde son 24 saatte, 70 yeni Kovid-19 vakası tespit edildi, böylece vaka sayısı 9 bin 868'e yükseldi, virüse nedeniyle 1 kişi yaşamını yitirdi.


Şimdiye kadar 167 kişinin öldüğü Hong Kong'da, virüs tespit edilen 8 bin 904 kişi de iyileşti.


- Tayland


Tayland Kovid-19 Durum İdare Merkezinden yapılan açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte 142 yeni Kovid-19 vakasına rastlandı.


Son 24 saatte virüs kaynaklı can kaybının yaşanmadığı ülkede, bugüne kadar virüs nedeniyle 71 kişi yaşamını yitirdi.


Toplam vaka sayısı 12 bin 795'e çıktı, virüs saptanan 9 bin 842 kişi sağlığına kavuştu.


- Tayvan


Tayvan Epidemi Kontrol Merkezinden yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 2 yeni Kovid-19 vakası görüldü, can kaybı yaşanmadı.


Toplam vaka sayısının 872'ye çıktığı Tayvan'da virüs nedeniyle bugüne kadar 7 kişi öldü.


- Nepal


Hindistan'ın, Nepal ile ilişkilerini onarmak için ülkeye 1 milyon doz Kovid-19 aşısı gönderdiği bildirildi.


Nepal Sağlık Bakanı Hridayesh Tripathi, Hindistan tarafından hediye olarak gönderilen AstraZeneca/Oxford Üniversitesi aşısının öncelikli olarak sağlık personeline uygulanacağını belirtti.


Nepal Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, son 24 saatte tespit edilen 336 yeni vakayla ülkedeki toplam Kovid-19 vaka sayısının 268 bin 646'ya yükseldiği bildirildi.


Açıklamada, 4 kişinin daha virüs nedeniyle yaşamını yitirmesiyle ülkede Kovid-19'a bağlı can kaybının 1979'a yükseldiği, şimdiye kadar virüs tespit edilen 268 bin 868 kişinin de iyileştiği belirtildi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English