Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Astım Ve Bronşite Ne İyi Gelir

Astım Ve Bronşite Ne İyi Gelir? Bitkisel Tedavi

Astım Ve Bronşite Ne İyi Gelir
 

Grek hava kirliliklerinin artması nedeni ile gerekse parfüm gibi çeşitli kimyasal içeren kozmetik ürünlerinin kullanılması nedeni ile pek çok kişide astım ve bronşit gibi hastalıklar meydana gelmektedir. Üstelik astım ve bronşit gibi hastalıkların kronik olma riski de yüksektir. Bu nedenle astım ve bronşit gibi çeşitli solunum yolu hastalığı ile karşılaşan kişiler, mutlaka tedavilerine aksatmadan devam etmeleri gerekir. Ancak doktor tedavisine ek olarak evde yapılabilecek pek çok doğal yöntem de mevcuttur. Bu sayede daha rahat bir şekilde astım ve bronşit gibi solumun yolu hastalıklarınızın üstesinden gelebilirsiniz. Sizler için bu yazımızda astım ve bronşite ne iyi gelir? Bitkisel tedavi yöntemleri, hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı okuyarak, karşılaştığınız bu hastalıkları doğal yöntemlerle tedavi edebilirsiniz.



Astımı Tetikleyen Yiyecekler Nelerdir?

Başta sigara ve alkol kullanımı astım için son derece tehlikeli ve zararlı alışkanlıkların başında gelir. Bu nedenle kişilerin kesinlikle sigara ve alkol kullanımını bırakması gerekir. Öte yandan astımı tetikleyen yiyecekler nelerdir? Sorusunun yanıtı ise;


Pul biber; acı olması nedeni ile gerekse alerjik reaksiyonlar oluşturması nedeni ile pul biber astımı tetikleyen yiyeceklerden biridir. Bu nedenle astım olan kişilerin pul biber tüketimine dikkat etmesi gerekir.


Turşu; astım haslarının pek çoğu turşu yedikten sonra daha fazla rahatsız olduklarını belirtmişlerdir. Dolayısı ile astım krizleri yaşamak istemeyen kişilerin turşu tüketimini azaltması gerekir.


Ağır ve yağlı yiyecekler; ağır ve yağlı yiyecekler sadece astım için değil diğer hastalıkların ilerlemesi için de olumsuz özellikler içerir. Bu nedenle başta kızartma olmak üzere ağır ve yağlı yiyecek tüketiminden kesinlikle uzak durmanız tavsiye edilmektedir.


Öte yandan astım ve bronşit gibi çeşitli solunum yolu hastalıkları yaşayan kişiler, parfüm ve ağır kokulu diğer kozmetik ürünlerinden uzak durması gerekir. Çünkü parfüm ve diğer kozmetik ürünleri nefes almayı zorlaştıracaktır.



Astım Ve Bronşite İyi Gelen Bitkiler
Bazı bitkiler gerek besin değeri yüksek olması nedeni ile gerekse astım ve bronşit hastalığına iyi gelmesi nedeni ile üst solunum yolu hastalıklarında kullanılması tavsiye edilir.


Çam kozalağı; ak ciğer hastalıkları için kullanılabilecek en iyi doğal ürünlerden biri kesinlikle çam kozalağıdır. Ayrıca çam kozalağı kullanımının yanında astım ve bronşit hastalığı ile karşı karşıya kalan kişiler için çam havası solunması tavsiye edilir.


Nane; nane hem ferah yapısı ile hem de içerdiği besinler ile bronşit ve astım gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır.


Kekik ve kekik yağı; kekik çayı da içerdiği uçucu yağlar nedeni ile başta astım ve bronşit gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Ayrıca bir miktar kekik yağı kullanmak daha rahat nefes almanıza da yardımcı olacaktır. Geceleri yastığınızın üzerine birkaç damla kekik yağı damlatıp, daha rahat nefes alabilirsiniz.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 9
  • 0
  • 1
  • 2
  • 2
  • 1
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English