Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Asrın projesi 'Kanal İstanbul'un ilk temeli atıldı

Asrın Projesi Kanal İstanbul için ilk adım atıldı. Marmara ile Karadeniz'i birbirine bağlayacak 45 kilometrelik kanalın üzerine inşa edilecek 6 köprüden ilki olan Sazlıdere geçiş köprüsünün temel atma töreni gerçekleşti.

Asrın projesi ’Kanal İstanbul’un ilk temeli atıldı
Asrın projesinde ilk adım atıldı. Kanal İstanbul artık ete kemiğe bürünüyor.  Ulaşımın yanı sıra lojistik merkezleri ve turizm alanları ile 500 bin nüfuslu şehrin de yapılacağı projenin 5 yılda tamamlanması planlanıyor. Proje hayata geçtiğinde 500 bin kişi için de istihdam kapısı olacak.
Üniversitelerden 200'e yakın uzman ekiple, 33 bilim dalında yürütülen çalışma sonucu hazırlanan dev proje tamamlandığında İstanbul’un çehresi değişecek. Türkiye’ye ekonomik anlamda önemli katkılar sağlayacak.
Büyük bir heyecanla beklenen Kanal İstanbul ile Boğazdaki gemi trafiği de büyük oranda rahatlayacak. Boğaz emniyetli hale gelecek.
Küçükçekmece, Avcılar, Başakşehir ve Arnavutköy ilçelerinden geçecek Kanal İstanbul'un en dar yeri 360, en geniş yeri 775 metre,
6 karayolu köprüsü inşa edilecek
Marmara ile Karadeniz'i birbirine bağlayacak Kanal İstanbul üzerinde 6 karayolu köprüsü inşa edilecek.
İlerleyen aşamalarda diğer köprülerin yapımına da başlanacak. Florya - Avcılar E-5,, TEM Ispartakule Viyadüğü,, Eski Edirne Asfaltı,, Kuzey Marmara Otoyolu, Germe-Kızılcaali yolu olmak üzere toplamda 6 köprü, hattın erişilebilirliğini artıracak.
Kanal İstanbul'dan geçebilecek gemilerin boyutları da belirlendi
Maksimum 350 metre boyunda ve 16 metre draftı olan konteyner gemiler ile 275 metre boyunda ve 17 metre draftı olan petrol gemileri kanaldan geçebilecek.


Lojistik merkezi, turizm alanları ve yeni şehirler inşa edilecek
Kanal İstanbul'un turizm alanları da olacak. Yapılacak entegre projelerin ilki Küçükçekmece Yat Limanı. Limanın 1200 yat kapasitesine sahip olması planlanıyor. 
Kanal İstanbul'un Karadeniz çıkışının batısına eşsiz bir rekreasyon alanı yapılacak
Proje, Ulaştırma ve Lojistik sektörüne de büyük katkı sağlayacak. İstanbul Havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu, Demiryolu Projeleri ile Karadeniz Havzasındaki diğer limanlarla entegre olacak. Kanal İstanbul’un Karadeniz çıkışının doğusuna bölgenin en büyük Lojistik Merkezlerinden biri yapılacak.
500 bin kişiye istihdam sağlayacak
Kanal İstanbul'un iki yakasına 500 bin nüfuslu şehir kurulacak. Kurulacak şehir, yatay mimariyle tasarlanacak ve çağın gereksinimlerini karşılayan modern akıllı bir altyapı ile oluşturulacak.  Maliyeti 15 milyar dolar olarak açıklanan Kanal İstanbul, 500 binden fazla kişiye de istihdam sağlayacak.​​
Hazırlık süreci
Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın projeyi duyurmasının ardından 2011-2013'te çeşitli üniversitelerle Kanal İstanbul'un güzergah değerlendirmesi çalışmaları yapıldı.
Kanal İstanbul için 5 farklı koridor belirlenirken, her koridor için ayrıntılı alt parametreler dikkate alındı. Koridorlar, arazi topografyası, yapılabilirlik, maliyet, gelişim planları ve su kaynaklarına etkileri açısından incelendiğinde Küçükçekmece-Sazlıdere Barajı-Terkos doğusunu takip eden güzergah en uygun koridor olarak belirlendi.
Küçükçekmece Gölü-Sazlıdere Barajı-Terkos doğusunu takip eden kanal koridorunun yaklaşık 6 bin 149 metrelik kısmı Küçükçekmece sınırları içerisinde, yaklaşık 3 bin 189 metrelik kısmı Avcılar sınırları içerisinde, yaklaşık 6 bin 61 metrelik kısmı Başakşehir sınırları içerisinde ve yaklaşık 27 bin 383 metrelik kısmı Arnavutköy sınırları içerisinde yer alıyor.
Kanal İstanbul için belirlenen güzergah üzerinde sondaj çalışmalarıyla elde edilen jeolojik ve geoteknik veriler ışığında güzergah ön projesi oluşturulması aşaması 2013-2014'te yapıldı.
Proje güzergahında mevcut ve planlanan projelere ilişkin kurumlarla görüşülerek koordinasyon sağlanırken, dünyadaki yapay su yolu deneyimleri de incelenerek etüt proje işlerinin yol haritası belirlendi. Güzergahın detaylı projesi için kanal aksında, yamaçlarda, deniz ve göl ortamında ilave sondaj lokasyonları kararlaştırılırken, jeofizik etütler eklendi. Etüt proje için ön çalışmaları da 2014-2017'de yapıldı.
Kanal İstanbul'un ayrıntılı saha, laboratuvar çalışmaları ve ÇED süreci 2017-2019'da gerçekleştirildi. Çalışmalardan elde edilen veriler ışığında kanal tasarımı tamamlanırken, jeolojik, jeoteknik ve hidrojeolojik etütler ve nümerik modeller sonucu hazırlanan raporlar da ÇED raporuna zemin hazırladı.
Bu süreçte tüm görüşler ve eleştiriler değerlendirilirken, İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısı sonrası toplantıya katılan 56 kurum ve kuruluşun görüşleri doğrultusunda çalışmalar olgunlaştırıldı. 1595 sayfalık, ekleriyle 16 bin sayfa olan ÇED raporu, hazırlanan 18 aylık program dahilinde tamamlandı. Kanal İstanbul projesinde çeşitli üniversiteler ve kurumlardan 204 akademisyen ve uzmanla çalışıldı.
Kanal İstanbul'un ÇED çalışmaları kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca düzenlenen halkın katılım toplantısı 27 Mart 2018'de Arnavutköy'de yapıldı. Toplantıda, kanalın geçeceği ilçelerdeki vatandaşlar, proje hakkında bilgilendirilirken, vatandaşların soruları yanıtlandı, görüşleri ve önerileri not alındı.
Kanal İstanbul'un maliyeti
Kanal İstanbul için gerekli tesis ve yapılara ek proje bileşeni olarak 1 yat limanı, konteyner limanları, rekreasyon alanı ve lojistik merkezi yapılması planlanıyor.

Kanal İstanbul'un işletme aşamasında fonksiyonlarını sağlıklı olarak yerine getirebilmesi için de Karadeniz ve Marmara Denizi giriş bölgesinde dalgakıranlar, acil bağlama alanları ve demirleme alanları, römorkör bağlanma alanları, deniz fenerleri, bakım istasyonları ve işletme binaları, gemi trafik sistemi ve seyir yardımcıları oluşturulması hedefleniyor.
İnşaat maliyeti 75 milyar lira olarak öngörülen Kanal İstanbul'un, kamu-özel iş birliği kapsamında yapılması planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan projeyi açıkladığı toplantıda, projenin tamamıyla milli kaynaklardan karşılanacağını da belirtmişti.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 10
  • 1
  • 17
  • 4
  • 4
  • 12
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • M
    Mustafa
    3 yıl önce

    Şuna hayret ediyorum adam konya da ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor evini zor geçindiriyor istanbula kanal köprü yapılacak diye seviniyor önce refah iöinde yaşada ondan sonra sevin

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • AO
    Ali onbasi
    3 yıl önce

    2023 Seciminide kaybettin istanbulu gorun bakin .istanbulluya sorulacakti .referandumla .

    • Cevapla
    • Begen (9)
    • Begenme (2)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English