Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası açılış için hazır

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız: "Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımlarıyla daha önce de belirlendiği gibi 17 Aralık'ta şehrimiz ve ülkemiz çok stratejik bir yatırıma 'merhaba' diyecek. Gerek tasarlanışı gerekse de yapımı ile bir model yatırım olan Konya Silah Sistemleri Fabrikası, ASELSAN'ın teknik ve operasyonel tecrübesi ve kabiliyetiyle inanıyorum ki kısa zamanda savunma sanayimizin yeni nesil üretiminde göz dolduracak"

Anadolu Ajansı haberine göre;

KONYA (AA) - AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, ASELSAN Konya Silah Sistemleri (AKSS) Fabrikası'nın açılışının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 17 Aralık'ta yapılacağını belirterek, "Gerek tasarlanışı gerekse de yapımı ile bir model yatırım olan Konya Silah Sistemleri Fabrikası, ASELSAN'ın teknik ve operasyonel tecrübesi ve kabiliyetiyle inanıyorum ki kısa zamanda savunma sanayimizin yeni nesil üretiminde göz dolduracak." dedi.


AKSS Fabrikası'nı ziyaret eden Altunyaldız'a, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ve Konya Savunma Sanayii AŞ Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Koyuncu eşlik etti.


AKSS Fabrikası Genel Müdürü Bülent Işık, heyete fabrikada yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi.


Fabrikadaki son çalışmaları değerlendiren Altunyaldız, salgın döneminin zorluklarına rağmen fabrikanın açılışa hazır olduğunu belirtti.


Altunyaldız, AKSS Fabrikası'nın, ülkenin nitelikli ve katma değerli üretiminin en önemli merkezlerinden birisi konumuna erişecek olan ve 1,5 milyon metrekarelik alana kurulu Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi'nin en stratejik yatırımlarından birisi olduğunu vurguladı.


Katma değerli üretim ekosistemi tesis edilecek ve toplam 500 milyon liralık yatırımın ürünü olan AKSS Fabrikası'nın, ortaya çıkaracağı nitelikli üretim ekosistemiyle ülkenin yüksek katma değerli üretim geleceğinde büyük rol oynayacağını ifade eden Altunyaldız, şunları kaydetti:


"Açılışı yaklaşırken fabrikadaki son dokunuşları yerinde görme imkanı bulduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımlarıyla daha önce de belirlendiği gibi 17 Aralık'ta şehrimiz ve ülkemiz çok stratejik bir yatırıma 'merhaba' diyecek. Gerek tasarlanışı gerekse de yapımı ile bir model yatırım olan Konya Silah Sistemleri Fabrikası, ASELSAN'ın teknik ve operasyonel tecrübesi ve kabiliyetiyle inanıyorum ki kısa zamanda savunma sanayimizin yeni nesil üretiminde göz dolduracak."


Altunyaldız, toplam 63 bin 300 metrekarelik kapalı kullanım alanına sahip fabrikanın, mühendislik ve tasarım alanında görev yapan 820 personel ve 400 teknisyenle 1220 kişiye istihdam sağlayacağını aktardı.


ASELSAN'ın yurt içinde ve dışında yürüttüğü projelerde tecrübe kazanan personelin aynı zamanda nitelikli Ar-Ge projelerinde görev yaptığını vurgulayan Altunyaldız, fabrikanın ileriki zamanında güvenli bilişim teknolojileri (IT) yapılarına da uyumlu şekilde tasarlandığına dikkati çekti.


Ziya Altunyaldız, savunma sanayisinin her türlü ihtiyacına yeni nesil teknolojilerle cevap verme potansiyeline sahip fabrikanın, aynı zamanda kaynak israfını önleyecek ve sürdürülebilir enerji yönetimini tesis edecek şekilde planlandığını dile getirdi.


Altunyaldız, "Ülkemize ve şehrimize yeni bir atılım sağlayacak bu önemli yatırım Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Savunma Sanayii Başkanlığımızın, bakanlıklarımızın, ASELSAN'ın, Büyükşehir Belediyemizin ve odalarımızın, bir takım gibi çalışmasının ürünüdür. Ülkemizi, teknolojiyi tasarlayan, üreten ve küresel pazarlara ihraç eden bir üs konumuna getirmek için çalışmalarımızı önümüzdeki dönemde de kararlılıkla sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English