Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Artweeks@Akaretler" dördüncü kez sanatseverlerle buluştu

10 gün boyunca Akaretler Sıraevler'de sanatseverleri ağırlayacak etkinlik galeriler, koleksiyonerler ve sanatçı projelerini buluşturuyor

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Sanatseverleri ve koleksiyonerleri, yerli ve yabancı sanatçıların eserleriyle bir araya getiren Artweeks@Akaretler başladı.


Bilgili Holding ve Sabiha Kurtulmuş organizasyonuyla bu yıl 4'üncü kez düzenlenen etkinlik Akaretler Sıraevler'de 10 gün boyunca sanatseverleri ağırlayacak.


Galeriler, koleksiyonerler ve sanatçı projelerini buluşturan etkinlikteki eserler, 25-27, 35, 37-39 ve 55 numaralı binalarda ücretsiz olarak görülebilecek.


Artweeks@Akaretler Organizatörü ve Merkür Galeri Sahibi Sabiha Kurtulmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) gündeminden ötürü sessiz bir açılış yaptıklarını dile getirerek, "Normalde bizim etkinliğimizin en güçlü yanlarından birisi de davetlerimizdi ama bu şartlarda onu kısıtlamak zorunda kaldık. İzlenme saatlerimiz oldukça geniş ve güvenli koşulları sağladık." dedi.


Türk çağdaş sanat ortamının etkili 10 galerisinin Artweeks@Akaretler'de yer aldığına değinen Kurtulmuş, sanatın umut veren gücüyle sanatçıların kendi stillerinde üretilen yeni eserlere yer verdiklerini belirtti.


Kurtulmuş, galeri ve sanatçıların pandemi sürecinde oldukça keyifsiz zamanlar geçirdiği söyleyerek, "Biz de bu etkinlikle birlikte biraz daha var olduğumuzu göstermek istedik. 'Tekrar sektörümüze dinamizm kazandırmak ve izleyicilerle bu mekanda bir araya gelmek için buradayız' demenin aslında en samimi ve güçlü yolu." diye konuştu.


Artweeks@Akaretler'in 4'üncü edisyonuna Anna Laudel, The Empire Project, Ferda Art Platform, Gama, Martch Art Project, Merkur, Mine Sanat, Pi Artworks, Pilevneli ve x-ist galerileri katılıyor.


- Ara Güler Müzesi özel bir seçkiyle yer alıyor


Etkinlikte Ara Güler Müzesi özel bir seçkiyle 35 numaralı binada yer alırken, Ekrem Yalçındağ küratörlüğünde Volkan Demirel-Baha Toygar koleksiyonundan bir seçki 37-39 nolu binalarda, Şerife Ercantürk Bilgili'nin kişisel sergisi de 55 numarada izleyicilerin beğenisine sunuluyor.


Ziyaretçileri 8 Kasım'a kadar ağırlayacak Artweeks@Akaretler'de pandemi nedeniyle sağlık önlemleri uygulanıyor.







Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English