Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi İle “Bir Bilenle” Mobil Uygulaması Hizmete Girdi

Konya Büyükşehir Belediyesi, Akıllı Şehir uygulamaları kapsamında günümüzün en popüler teknolojilerinden biri olan Artırılmış Gerçeklik teknolojisi ile tasarlanmış “Bir Bilenle” mobil uygulamasını hayata geçirdi.

Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi İle “Bir Bilenle” Mobil Uygulaması Hizmete Girdi
Müze gezilerinin daha eğlenceli hale getirilerek; gençlerin tarih, kültür, bilim ve sanata olan ilgisinin artırılması amacıyla hizmete sunulan mobil uygulama Android ve IOS uygulama marketlerinde yayınlandı.

Konya Modeli Belediyecilik anlayışıyla önemli projeleri hizmetine sunan Konya Büyükşehir Belediyesi, Akıllı Şehir çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek “Bir Bilenle” uygulamasını hayata geçirdi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Akıllı Şehir uygulamalarını günlük yaşamın her alanında uygulayarak Konyalıların hayatını kolaylaştırmak için çalıştıklarını ifade etti.

ZİYARETÇİLER MÜZE İÇERİSİNDE SANAL GEZİ REHBERİYLE KEŞFE ÇIKIYOR
Bu kapsamda müze gezilerini daha eğlenceli yapmak; gençlerin tarih, kültür, bilim ve sanata olan ilgilerini artırmak amacıyla günümüzün en popüler teknolojilerinden biri olan Artırılmış Gerçeklik teknolojisi ile tasarlanmış “Bir Bilenle” mobil uygulamasını hizmete sunduklarını kaydeden Başkan Altay, “Ziyaretçiler Konya’ya özgü tasarlanmış Selçuk isimli 3 boyutlu animasyon karakter tarafından içinde bulundukları mekan ve inceledikleri eserle ilgili üç farklı dilde bilgilendiriliyor.

Uygulama ziyaretçilerin sanal gezi rehberi eşliğinde müzeyi keşfetmelerine olanak sağlıyor. Ayrıca isteyen ziyaretçiler Selçuk ile ziyaret ettikleri mekanda özçekim yaparak gezilerini daha keyifli hale getiriyor.” dedi.

Başkan Altay, uygulamanın ilk olarak Konya Panorama Müzesi’nde kullanılmaya başladığını belirterek, şehirdeki diğer turistik noktalarda da vatandaşların ve turistlerin kullanımına sunulacağını kaydetti.

ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK
Gerçek ve sanal dünyanın birbirinden ayrılmadığı, iç içe girdiği bir gerçeklik anlamına gelen Artırılmış Gerçeklik teknolojisinden yararlanılarak geliştirilen “Bir Bilenle” uygulaması, mobil cihazların görüntü işleme özelliği kullanılarak sanal görüntülerin gerçek görüntülerin üzerine bindirilmesi ile oluşturuldu. Mobil uygulama Android ve IOS uygulama marketlerinde yayınlandı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 6
  • 1
  • 2
  • 1
  • 1
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English