Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: Artık bir araya gelmemiz gerekiyor

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Kudüs bizim iman meselemizdir. Burada artık İslam dünyasının ve Müslümanların namusuna el uzatılmıştır, kirletilmek istenmektedir. Artık bir araya gelmemiz gerekiyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: Artık bir araya gelmemiz gerekiyor
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, AS TV'nin Çankaya Köşkü'nden yayımladığı "Platform" adlı programda, Gazze'de yaşananların ardından hem İsrail hem de konunun buraya gelmesinde önemli rol oynayan ABD'nin tutumunu kınadığını söyledi. 

Er ya da geç İslam dünyasının, Müslümanların, Filistinlilerin bu noktada galibiyetine şahadet edeceklerini, bunu göreceklerini ifade eden Çavuşoğlu, "Çünkü İsrail bir işgal devletidir. Bundan tam 70 yıl önce İsrail, Filistinli kardeşlerimizi 1948 yılında topraklarından sürmeye başlardı. O tarihten itibaren milyonlarca Filistinli kardeşimiz göçe maruz bırakıldı ve adım adım bir işgale şahitlik etti tüm dünya, hiç kimsenin de kılı kıpırdamadı. Dolayısıyla burada artık bıçak kemiğe dayandı." diye konuştu. 

"Kudüs, 3 semavi dinin de ortak paydasıdır"
Çavuşoğlu, Kudüs'ün sadece ne Yahudilerin, Müslümanların ne de Hıristiyanların olmadığını dile getirerek, "Kudüs, 3 semavi dinin de ortak paydasıdır, ortak kutsalıdır." ifadesini kullandı.

"Kudüs bizim iman meselemizdir"
"Kudüs bizim için adeta gökte inşa edilmiş de yere indirilmiş bir yerdir." diyen Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi Kudüs bizim iman meselemizdir. Kudüs Ayeti Kerime ile sabittir ki etrafı mübarek kılınmış bir bölgedir. Bundan daha net ifadeler, imani düşünce bakımından neler olabilir? Burada artık İslam dünyasının ve Müslümanların namusuna el uzatılmıştır, kirletilmek istenmektedir. Artık biraraya gelmemiz gerekiyor."

"Oradaki bir meczubun yapacağı şeyler değil bunlar"
Çavuşoğlu, yaşanan son süreçte ABD'nin tutumuna da değinerek, şunları kaydetti:

"Obama döneminden bu yana devam eden bir süreç var ABD ile ilgili olarak ama bunun zirveye ulaştığı yer 15 Temmuz oldu. Çünkü 15 Temmuz'da çok uluslu bir saldırıyla karşı karşıya kaldı Türkiye. O gece milletimiz tanklara, tüfeklere karşı çıplak bedenini siper ederek demokrasisine, ülkesine, bayrağına sahip çıktı. Bunu gerçekleştirenlerin bugün net bir şekilde kimlerin olduğunu, kimlerin arkasında bunların planını yaptığını biz biliyoruz. Oradaki bir meczubun yapacağı şeyler değil bunlar. Orada onların gölgesinde sığınan, izzetinden, nefsinden her şeyinden mahrum o zatın orada tek başına yapacağı şeyler değil. Bunun arkasında mutlaka başka bir akıl var. ABD'nin bir müttefik olarak o terörist başını halen orada barındırmaya devam etmesi yanı sıra özellikle bir müttefik olarak Suriye'de, Suriye'nin kuzeyinde PKK'nın bugün uzantısı olan PYD ile YPG ile iş birliğine girişmesi son olarak da sınırda bir terör örgütü kurmaya yönelik çabalar içine girişmesi esasen ABD'nin bir süredir Türkiye dönük olarak yaptıklarının milletimiz nezdinde de gayet net bir şekilde anlaşıldığını ortaya koyuyor. Son olarak şimdi bu şekilde bir durumun ortaya çıkması özellikle İsrail özelinde Mescid-i Aksa, Kudüs'e dönük bunun ortaya çıkması artık ABD'nin islam dünyasıyla açık ve aleni bir savaşa giriştiğini gösteriyor. Bu kadar açık ve net."

"İlk turda cumhurbaşkanı olacak"
Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimle ilgili tahmininin sorulması üzerine "24 Haziran'da birinci turda Allah'ın izniyle milletimizin de teveccühüyle ve gayretiyle sayın Cumhurbaşkanımız bu ülkede yeniden Cumhurbaşkanı olacak. İlk turda cumhurbaşkanı olacak." dedi. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • H
    Hüsam
    6 yıl önce

    Yıllardır bi birlik olacaz ama hangi milletle hangi ümmetle

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English