Son Dakika Haberler

Anadolu Ajansı haberine göre;
BEYRUT (AA) - Lübnan makamlarının ülkenin doğusunda yer alan Arsal'daki kamplarda bulunan derme çatma yapıların yıkılmasına ilişkin kararın ardından binlerce Suriyeli mülteci evsiz-barksız kaldı.

Arsal Belediye Başkanı Basil el-Haciri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Lübnan Yüksek Savunma Konseyinin, Arsal mülteci kampındaki derme çatma yapıların yıkım kararının uygulanmasının ardından çok sayıda Suriyelinin açık alanda kaldığını söyledi.

Belediyenin, BM kurumları ile İçişleri ve Sosyal İşler bakanlıklarının 10 Mayıs'tan bu yana verdiği talimatları yerine getirdiğini ifade eden Haciri, konuya ilişkin anlaşmaya göre Suriyeli her bir aileye yıkım işleminden sonra 24 saat içinde tahta ve çadır kumaşı verilmesinin kararlaştırıldığını ancak bunun gerçekleşmediğini kaydetti.

Haciri, barakaları yaklaşık 10 gün önce yıkılan Suriyelilere, henüz tahta ve çadır kumaşının teslim edilmediğini belirtti.

BM kurumları ve üst düzey bazı temsilcileriyle bugün toplantı düzenlendiğini söyleyen Haciri, toplantıda mültecilerin ihtiyaçlarının en kısa zamanda teslim edilmesinin kararlaştırıldığını aktardı.

Haciri, Lübnan ordusuna, yıkım işleminin tamamlanması için temmuz ayının başına kadar süre verildiğini, şu ana kadar yıkım işleminin yüzde 80'inin tamamlandığını kaydetti.

Haciri, bu uygulamanın, Suriyeli mültecilerin Lübnan'dan ayrılması için baskı oluşturmak olarak yorumlandığını ifade etti.

Suriyeli mültecinin, benzer uygulamalarla muhatap olacağı için Lübnan'da başka bir bölgeye gidemediğine dikkati çeken Haciri, ne ülkelerine dönebilen ne de Lübnan'da başka bir bölgeye geçebilen Suriyeli mültecilerin, fırsat buldukları an Avrupa'ya kaçmak için çabaladığını söyledi.


Arsal'daki En-Nur Mülteci Kampı Sorumlusu Muhammed Kenan, Lübnan ordusunun, Lübnan Yüksek Savunma Konseyinin yıkım kararını kendilerine sözlü olarak ilettiğini, şu ana kadar 126 kamptan 21'indeki barakaları yıktıklarını ifade etti.

7 yıldır bu bölgede yaşadıklarını ancak buraya kalıcı olarak yerleşmeyi düşünmediklerini kaydeden Kenan, ülkelerine dönememe sebeplerinin başında evlerinin yıkılmış olması ve işsizliğin geldiğini vurguladı.

Suriyeli mülteci Ebu Muhammed, Kızılhaçın vereceği söylenen çadırların henüz kendilerine ulaşmadığı için açık alanda kaldıklarını dile getirdi.

Arsal'daki yaklaşık 126 kampta 25 binden fazla Suriyeli mülteci yaşıyor.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English