Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Arap ülkelerinden yaşamını yitiren BAE Devlet Başkanı Al Nahyan için taziye mesajları

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Arap ülkeleri, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.


- Katar


Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kardeşim Al Nahyan'ın ölüm haberini büyük bir üzüntüyle aldık. Kardeş BAE halkına ve ailesine en içten taziyelerimi iletiyorum." ifadesini kullandı.


- Bahreyn


Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife, Al Nahyan'ın ölümü nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.


- Umman


Umman Sultanı Heysem bin Tarık Al Said de yayımladığı taziye mesajında Al Nahyan'ın ailesine, BAE halkına ve hükümetine başsağlığı dileğinde bulundu.


- Fas


Fas Kralı 6. Muhammed, yayımladığı taziye mesajında, Kraliyet ailesi ve Fas halkı adına Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın vefatı nedeniyle BAE'ye başsağlığı diledi.


- Ürdün


Ürdün Kralı 2. Abdullah, yaptığı yazılı açıklamada, "BAE'ye değerli kardeşim Al Nahyan'ın vefatı dolayısıyla başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.


- Mısır


Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Al Nahyan'ın vefatı nedeniyle ailesine, BAE halkına, Arap ve İslam dünyasına başsağlığı diledi.


- Filistin


Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, BAE Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid'in ölümü dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.


Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre Abbas, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid'e, Al Nahyan'ın çocuklarına, BAE Başkan Yardımcısı ve Başbakan Muhammed bin Raşid'e en içten taziyelerini ilettiğini kaydetti.


- Cezayir


Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun da taziye mesajı yayımlayarak, "Bu elim hadise üzerine kendim ve Cezayir halkı adına BAE devleti ve halkına taziyelerimi sunuyor, Allah'tan merhuma rahmet, kalanlara sabır diliyorum." ifadelerini kullandı.


- Lübnan


Lübnan Cumhurbaşkanlığının resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan'a taziye mesajı yolladı.


Avn, Lübnan'ın, Arap ülkelerinin haklı davalarının savunucusu, Lübnan'ı ve Lübnanlıları seven BAE Devlet Başkanı'nın yokluğundan ötürü son derece üzgün olduğunu iletti.


- Irak


Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, sosyal medya hesabı Twitter'da yayımladığı taziye mesajında, "Derin üzüntü ve acıyla Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın vefat haberini aldık. BAE devleti ve halkına en içten şekilde taziyelerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandı.


- Yemen


Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad el-Alimi yaptığı yazılı açıklamada, "Arap ülkeleri ve İslam dünyası, hayatını ümmete hizmete adayan, evrensel barışın tesisine katkı sağlayan, insani yardımlarla tüm dünyadaki mağdurların çağrısına kulak veren büyük bir lideri kaybetti." ifadelerine yer verdi.


- Halife bin Zayid Al Nahyan'ın vefatı


BAE resmi ajansı WAM, bugün Başkanlık İşleri Bakanlığına dayandırarak verdiği haberinde BAE Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın vefat ettiğini duyurmuştu.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "BAE halkı, Arap ve İslam ülkeleri ile tüm dünyaya Al Nahyan'ın cuma günü 74 yaşında vefat ettiği haberinin duyurulduğu" ifade edilmişti.


Ülkede bugünden itibaren 40 günlük resmi yas ilan edildiği ve bayrakların yarıya indirileceği kaydedilirken, bakanlıklarda, devlet dairelerinde ve özel sektörde de 3 gün çalışmalara ara verileceği belirtilmişti.


BAE'nin ilk Devlet Başkanı Zayid bin Sultan Al Nahyan'ın en büyük oğlu olan Halife bin Zayid, babasının vefatından sonra göreve gelmişti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English