Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Arap ülkelerinde Kovid-19 kaynaklı ölümler arttı

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan'da altışar, Katar'da 2, Ürdün'de 8, Umman'da 2, Kuveyt'te 1 kişi daha hayatını kaybetti.


BAE Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, son 24 saatte 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 3 bin 471 kişide Kovid-19 tespit edildiği belirtildi.


Açıklamada, son verilerle salgında can kaybının 751'e, vaka sayısının 256 bin 732'e, iyileşen hasta sayısının da 228 bin 364'e yükseldiği bildirildi.


- Suudi Arabistan


Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle 6 kişinin hayatını kaybettiği, 170 kişide virüs tespit edildiği aktarıldı.


Virüs kaynaklı toplam can kaybının 6 bin 329'a, vaka sayısının 365 bin 99'a yükseldiği bilgisi verilen açıklamada 356 bin 848 kişinin hastalığı atlattığı kaydedildi.


- Katar


Katar Sağlık Bakanlığı ise virüs nedeniyle 2 kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve 277 yeni vaka görüldüğünü açıkladı.


Salgında toplam can kaybının 248'e yükseldiğini belirten Bakanlık, vakaların 147 bin 504'e, iyileşen sayısının 144 bin 15'e ulaştığı bilgisini paylaştı.


- Ürdün


Ürdün Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 8 kişinin virüs nedeniyle öldüğü, 1030 kişinin enfekte olduğu, 1472 kişinin sağlığına kavuştuğu belirtildi.


Açıklamada, vefat sayısının 4 bin 153'e, vakaların 315 bin 544'e, iyileşenlerin 300 bin 340'a yükseldiği aktarıldı.


- Umman


Umman Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ülkede Kovid-19 nedeniyle 2 kişinin daha vefat ettiği, 221 yeni vaka kaydedildiği ve 146 kişinin iyileştiği duyuruldu.


Ülkede Kovid-19'dan ölümlerin 1514'e, vaka sayılarının 132 bin 11'e, sağlığına kavuşan hasta sayısının da 124 bin 213'e çıktığı ifade edildi.


- Kuveyt


Kuveyt Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, son 24 saatte 1 kişinin virüs nedeniyle öldüğü, 467 kişinin enfekte olduğu, 354 kişinin iyileştiği bildirildi.


Açıklamada, son verilerle ülkede toplam can kaybının 948, vaka sayısının 158 bin 244, iyileşenler sayısının ise 151 bin 496 olduğu aktarıldı.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English