Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Antalya'ya yabancı yatırımcı ilgisi salgın döneminde de arttı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin: "Pandemi sürecinin yabancı yatırımcıyı durduramadığını görüyoruz. Salgın sürecinde 55 yeni yabancı ortaklı firma odamıza kayıt oldu"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANTALYA (AA) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, yabancı yatırımcıların kente ilgisinin salgın döneminde de devam ettiğini bildirdi.


Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının ülkede görülmeye başladığı 11 Mart'tan 31 Mayıs'a kadar, ATSO'ya neredeyse her gün yeni bir yabancı ortaklı firmanın kaydını gerçekleştirdiklerini aktardı.


"Antalya, sadece yabancı turistlerin değil yabancı yatırımcıların da çekim noktası oldu. Pandemi süreci yabancı yatırımcıyı durduramadığını görüyoruz. Salgın sürecinde 55 yeni yabancı ortaklı firma odamıza kayıt oldu." ifadesini kullanan Çetin, yatırımcılar için kentin cazibe merkezi haline geldiğini belirtti.


Antalya'nın, Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi olduğuna değinen Çetin, yeni kayıtlarla birlikte odalarının üyesi yabancı ortaklı işletme sayısının 4 bin 2'ye ulaştığını bildirdi.


- "En çok ilgiyi İran, Rusya ve Alman ortaklı firmalar gösterdi"


Çetin, Antalya'nın tarımın ve turizmin başkenti olduğunu belirterek, şunları kaydetti:


"Yat üretiminde dünya markası olmuş bir serbest bölgemiz var. İnşaat sektörü, çevreci duyarlılığa sahip sanayi sektörü müthiş cazibe barındırıyor. Dolayısıyla bu kentin yatırımcıların ilgi odağı olmasını doğal karşılıyoruz. Bu dönemde Antalya'ya en çok ilgiyi İran, Rusya ve Alman ortaklı firmalar gösterdi. Verilerimize göre, pandemi sürecinde İran ve Rusya'dan 9'ar yeni şirket kuruluş kaydı yaptırırken, Almanya'dan 7 firma Antalya'da faaliyete başladı. Bu ülkeleri 4 firma ile Ukrayna, 3'er firma ile Kazakistan ve Hollanda, 2'şer firmayla da Ürdün ve Fransa takip etti. Ayrıca, Kolombiya, Nijerya, Katar, Filistin, ABD, Azerbaycan, Suriye, Pakistan, İsveç, Çin, Irak, İsviçre, Birleşik Arap Emirlikleri, Kırgızistan, Türkmenistan ve İtalya'dan da yeni yatırımcılar kentimizde ticari faaliyetlerini yürütmeye başladı."


Antalya'nın bu yılın 5 aylık dönemine ilişkin yabancı yatırımcı verilerini de paylaşan Çetin, "Antalya, yılbaşından mayıs sonuna kadar uzanan dönemde 43 farklı ülkeden 183 yeni yabancı yatırımcıya ev sahipliği yapmaya başladı. Üyelerimizin dağılımına baktığımızda Gambiya'dan Peru'ya Nijerya'dan ABD'ye dünyanın dört bir yanından yatırımcıların Antalya'yı tercih ettiklerini görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English