Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Antalya'ya hafta sonları günlük 77 bin turist geliyor

Antalya Valisi Ersin Yazıcı: "Otellerimiz ve turizm sektöründeki tüm firmalarımız, dünyanın en üst standartlarında hizmet sunuyor. Müşteri memnuniyeti de çok yüksek. En uygun fiyata en kaliteli hizmeti sunuyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANTALYA (AA) - Antalya Valisi Ersin Yazıcı, kente hafta sonları günlük ortalama 77 bin turistin geldiğini belirtti.


Yazıcı, İsveç'in İstanbul Başkonsolosu Peter Ericson'un ziyaretinde, Antalya'nın dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri olduğunu ifade etti.


Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ziyaretçi sayısında düşüş yaşandığını aktaran Yazıcı, "Salgından önce 300 binleri bulan İsveçli misafirimiz vardı, bu yıl 30 bine yakın İsveçli turist ağırladık. Halbuki biz bu yıl Avrupa'dan çok yüksek sayıda misafir ağırladık. Ama İsveçliler galiba bu yıl da tereddütlüydü." diye konuştu.


Antalya'da turizm sezonunun devam ettiğini belirten Yazıcı, kentte kasımda hatta kış sezonunda da denize girilebildiğini kaydetti. Hava soğusa bile deniz suyu sıcaklığının yüksek olduğunu ifade eden Yazıcı, güneşlenme süresinin en fazla olduğu bir kentte yaşadıklarını bildirdi.


Turizm sezonunun geçen yıla göre bu yıl daha iyi olduğunu aktaran Yazıcı, şunları kaydetti:


"Hafta sonunda günde ortalama 77 bin turist geliyor, hafta içi ise bu sayı 60 bin civarında. Antalya güvenilir bir turizm şehri, bundan dolayı da tercih ediliyor. Kentimiz en lüks otelden pansiyona kadar 680 bin yatak kapasitesine sahip. Otellerimiz ve turizm sektöründeki tüm firmalarımız, dünyanın en üst standartlarında hizmet sunuyor. Müşteri memnuniyeti de çok yüksek. En uygun fiyata en kaliteli hizmeti sunuyoruz."


- "Antalya'ya gelmek için pek çok sebep var"


İsveç'in İstanbul Başkonsolosu Peter Ericson da İsveç Dışişleri Bakanlığının vatandaşlarına başka ülkelere gitmemeleri yönünde tavsiyede bulunduğunu, bu nedenle İsveçlilerin çok fazla yurt dışına çıkmadığını belirtti.


1 Ekim'den sonra bu yasağın kalktığını, daha fazla İsveçli turistin Türkiye'ye ve Antalya'ya gelebileceğini aktaran Ericson, "Antalya'ya gelmek için pek çok sebep var. 1 Ekim'den itibaren Türk Hava Yolları uçuşa başladı. Artık daha fazla İsveçli turisti burada görebilirsiniz. Antalya'da iki fahri konsolosluğumuz var, biri merkezde biri de Alanya'da. Çok alışıldık bir durum değil. Kente yerleşmiş pek çok da İsveçli vatandaş var." ifadelerini kullandı.


Ericson, İskandinav ülkelerinin konsolosluk temsilcilerinin de ileriki tarihlerde Antalya'da bir araya geleceğini kaydetti.


İsveç, Danimarka, Finlandiya, Norveç ve İzlanda'nın konsolosluklarının temsilcileri ile toplantı yapacaklarını anlatan Ericson, gelecek sezona yönelik bir yol haritası izleneceğini bildirdi.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English