Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Antalya'daki deniz paraşütü kazasına ilişkin davada yeni bilirkişi raporu açıklandı

Rapordan: "Paraşüt halatının kopması sonucu şahısların gökyüzüne yükseldiği, rüzgarın etkisiyle savruldukları, bir otelin bahçesindeki ağaçlara çarparak durdukları olay, doğal afet kaynaklı bir kazadır" Dava dosyası, duruşma savcısının talebi üzerine yeniden bilirkişiye gönderilecek

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANTALYA (AA) - Antalya'da deniz paraşütünün halatının kopması sonucu bir Rus turistin ölümü ve annesinin yaralanmasıyla ilgili olayda ihmalleri olduğu gerekçesiyle iki sanığın yargılanmasına devam edildi.


Antalya 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Fatih Mehmet Çürümez, Hüseyin Sirek, müşteki Tatyana Mitrofanov ile taraf avukatları katıldı.


Duruşmada, kazaya ilişkin hazırlanan bilirkişi raporu okundu. Raporda, kazada kopan halatın yeni alındığı, teknik verileri ve sertifikanın yeterli ve vincin sıfır olduğu vurgulandı.


Teknede kullanılan halat, paraşüt, trapez ve diğer ekipmanların da kurallara uygun ve sertifikalı olduğuna işaret edilen raporda, yaşanan yaralanma ve ölümlü olayda aniden çıkan ve şiddetini birden artıran ve yönünü değiştiren rüzgar karşısında kaptanın halatı geri toplamaya gayret gösterdiği kaydedildi.


Halatın rüzgar kuvvetinden dolayı tekneden koptuğuna vurgu yapılan raporda, "Kopma sonucu şahısların gökyüzüne yükseldiği, rüzgarın etkisiyle savruldukları, bir otelin bahçesindeki ağaçlara çarparak durdukları olay, doğal afet kaynaklı bir kazadır." ifadeleri yer aldı.


Raporda, sanıkların olayda kusurlu bulunulamayacağı görüşü bildirildi.


- "Bilirkişi raporları çelişiyor"


Soruşturma aşamasında alınan bilirkişi raporu ile dosyaya yeni eklenen bilirkişi raporlarının çeliştiğine değinen davanın savcısı, dosyanın yeniden bilirkişiye gönderilmesini talep etti.


Mahkeme heyeti, dosyanın İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi Mühendisi ve Makine Mühendisleri öğretim görevlilerinden oluşan bilirkişi kuruluna gönderilmesine karar verdi.


Duruşma ileri tarihe ertelendi.


Konyaaltı ilçesinde 14 Eylül'de Mark ve annesi Tatyana Mitrofanov'un bindiği deniz paraşütünün halatı kopmuş ve Rus turistler bir otelin palmiye ağaçlarına çarpmıştı. Kazada Mark Mitrafanov hayatını kaybetmiş, annesi Tatyana Mitrofanov yaralanmıştı. Gözaltına alınan su sporları firmasının sahibi ile çalışanı tutuklanmıştı. Geçtiğimiz yıl 28 Kasım'da görülen davada, mahkeme heyetince yurt dışına çıkış yasağı konulan sanıklar adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English