Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Antalya'da 5,2 büyüklüğünde deprem! Konya'da da hissedildi

AFAD, saat 15.44'te Antalya'nın Gazipaşa ilçesi açıklarında 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Korkutan deprem Konya'da da hissedildi.

Antalya’da 5,2 büyüklüğünde deprem! Konya’da da hissedildi
Antalya'nın Gazipaşa ilçesi açıklarında 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 15.44'te Gazipaşa ilçesi açıklarında 5,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin 77,58 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.
Deprem merkez üssü Gazipaşa'nın yanı sıra Antalya merkez ve diğer ilçelerde de hissedildi. Birçok kişi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen evlerini terk etti. 
"Süreci yakinen takip etmekteyiz"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, geçmiş olsun dileğinde bulunarak şunları kaydetti: "Antalya'nın Gazipaşa ilçesi açıklarında meydana gelen ve çevre illerden hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şimdiye kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı yönündeki haberler içimizi ferahlattı. Süreci yakinen takip etmekteyiz."
"Hasar tespit ekipleri incelemelerine başladı"
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Antalya'daki deprem nedeniyle tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, şunları kaydetti:  "Depremden hemen sonra harekete geçen bakanlığımız hasar tespit ekipleri incelemelerine başladı. Şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadık."

ANTALYA VALİSİ YAZICI: HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, yaptığı açıklamada, depremle ilgili şu ana kadar kendilerine gelen olumsuz bir durum olmadığını söyledi. Kırsal bölgelerle irtibat halinde olduklarını aktaran Yazıcı, "Bize ulaşan herhangi bir can ve mal kaybı yok." dedi.
Jandarma, AFAD ve hastanelere depremle ilgili olumsuz bir ihbarın ulaşmadığını belirten Yazıcı, şunları söyledi: "Şu ana kadar ulaşan olumsuz bir şey olmadı, inşallah da yoktur. Yaklaşık yarım saat oldu. Şu an can ve mal kaybına ilişkin olumsuz bir durum söz konusu değil. Yine de kırsal alanı taratıyoruz, Gazipaşa, Alanya ve Manavgat'ta muhtarlarla iletişim kurup, bir durum olup olmadığını soruyoruz. Antalya merkezde bir vatandaşın deprem nedeniyle panik yaşayıp, 2. kattan atladığı bilgisi geldi. Başka bir durum söz konusu değil. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerinde olan vatandaşlar, korku duyuyorlarsa evlerinin önüne çıkabilirler. " 

AFAD'DAN AÇIKLAMA
AFAD Antalya İl Müdürü Fevzi Timur de depremin Gazipaşa'ya 40 kilometre uzaklıkta olduğunu kaydetti.Depremin bölgede ciddi bir şekilde hissedildiğini ifade eden Timur, "Şu ana kadar olumsuz herhangi bir şey bize ulaşmadı. Ama arkadaşlarımızın çalışmaları devam ediyor." dedi.
Gazipaşa Kaymakamı Aydın Abak ise depremle ilgili şu ana kadar ilçelerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını bildirdi. Jandarma ve polis ekiplerinin sürekli konuyu takip halinde olduğunu vurgulayan Abak, "Şu ana kadar olumsuz bir durum görmedik." ifadesini kullandı. 
ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI: EKİPLER TEYAKKUZDA
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: "Antalya açıklarında meydana gelen depremde can ve mal kaybı konusunda hiçbir ihbar gelmediği belirtiliyor, tüm ekiplerimizin teyakkuzda olduğu bilgisiyle hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

"Şu an bir panik havası görmüyorum"
Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, henüz kendilerine intikal eden olumsuz bir şey olmadığını söyledi.  Depremi bulunduğu yerde hissettiğini anlatan Yılmaz, "Sadece Gazipaşa değil Antalya'nın doğu ilçelerinin tamamında hissedilmiş. Şu anda bir hasar bilgisi gelmedi. Daha yeni olduğu için ulaşılamamış da olabilir ama şimdilik sorun gelmedi. Sokağa çıkma yasağı olduğu için insanlar evde. Çiftçiler de bahçelerinde. Şu an bir panik havası görmüyorum. İnsanlar evlerinde kalmaya devam ediyor. Bir panik havası sıkıntı yok." diye konuştu. 
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de depremin hissedilmesi nedeniyle vatandaşların tedirgin olduğunu ancak olumsuz bir durumun olmadığını ifade etti. Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür de şu ana kadar olumsuz bir şeyin olmadığını söyledi. "Sadece depremde panik yaşayan bir kişinin 2. kattan atladığı ve ambulansla hastaneye kaldırıldığı' bilgisi ulaştı." diyen Hülür, bunun dışında olumsuz başka bir durumun olmadığını kaydetti.

DEPREM KONYA'DA DA HİSSEDİLDİ
Antalya'nın Gazipaşa ilçesi açıklarında meydana gelen 5,2 büyüklüğünde deprem Konya'nın bazı ilçelerinde de hissedildi. Depremle ilgili açıklama yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay: "Akdeniz’de meydana gelen şehrimizin de bazı ilçelerinde hissedilen #deprem ile ilgili bize ulaşan olumsuz bir durum yok çok şükür. Ekiplerimiz ve AFAD gerekli incelemeyi yapıyor. Allah afetten muhafaza etsin" ifadelerine yer verdi.
KONYA AFAD'DAN DEPREM AÇIKLAMASI
Konya'da da hissedilen depremle ilgili açıklama yapan Konya İl Afet ve Acil Durum Müdrülüğü: "İlimizde Seydişehir,Hadim,Güneysınır,Bozkır,ve Çumra da hissedilmiştir,herhangi olumsuz bir durum yaşanmamış ve ihbarda alınmamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz" açıklamasında ulundu. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 7
  • 0
  • 7
  • 8
  • 7
  • 8
  • 24
  • 19
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • HY
    Halit yildiz
    3 yıl önce

    TAŞKENTTE HISSEDOLMEMISI KONYANIN ILCESI DEGILMI YANLI GABRR

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English