Son Dakika Haberler

Ankara Gezilecek Yerler Listesi

Ankara’da gezilecek yerler deyince akla pek çok yer geliyor. Ankara’nın geçmişi 5000 yıl öncesine kadar gitmektedir. Ankara ismini Frigce’den almaktadır ve anlamı gemi çapasıdır. Bu güzel şehir Hititlere, Perslere, Lidyalılara ve Bizans’a kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış ve günümüzde de güzel ülkemizin başkenti konumunda yer almaktadır. Ankara’da gezilecek yerler olarak oldukça fazla seçenek mevcuttur. Sizlere bu yazımızda bu yerlerden en popüler olan ve oldukça fazla ziyaret alan mekanları tanıtacağız.
 

Anıtkabir

Başkent ismi geçtiğinde ziyaret edilecek listelerin en başında Anıtkabir alması gerekmektedir. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahat yeri olan Anıtkabir Ankara’ya gelen her bireyin en az bir kere görmesi ve minnet ziyareti gerçekleştirmesi gereken yerdir.
Anıtkabir birçok alana mevcuttur. 4 ana bölümden oluşmakta olan Anıtkabir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kendisine ait özel eşyalar, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’na ait tablolar, Millî Mücadele ve yapılan devrimlerle ilgili ayrıntılı bilgiler, Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat kendisinin özel kitaplığına ait kitapları yer almaktadır. Bu dört bölümü de sırayla gezmenizi tavsiye ediyoruz.

Çankaya’da bulunan Anıtkabir oldukça merkezi bir yerde olması sebebiyle pek çok araçla buraya ulaşmak mümkündür. Ankaray ve şehir için otobüsleri ile Anıtkabir’e ulaşmanız mümkündür. Anıtkabir’e giriş ücretsizdir.
 

Kızılay Meydanı

Meydan adını Kızılay’ın genel merkez binasının burada yer almasından dolayı bu isimle anılmaktadır. Alışveriş ve eğlence mekanlarının hepsini bu meydanda bulabilirsiniz. Ayrıca Ankara’nın bütün ulaşım araçlarının kesiştiği nokta Kızılay Meydan’dır. Kızılay Meydan’ın hemen yanı başında Sakarya Caddesi’nde de oldukça fazla eğlence mekanları mevcuttur. Bunlardan herhangi birisine girip eğlenebilirsiniz.
Ayrıca Ankara gezilecek yerler listesinde en çok adı geçen yerlerden biri olduğunu da söyleyebilirim.

Güvenpark

Güvenpark, Ankara’ya ziyaret için gelenlerin en çok ziyaret ettiği ikinci yer konumundadır. Güvenpark ücretsiz ve halka açık bir mekandır.

Kocatepe Camisi

İnşaatı 20 yıl boyunca sürmüş bir camidir. Oldukça büyük ihtişamlı bir cami olması sebebi ile Ankara’ya gelen misafirlerin ilgisini çekmektedir. Cami, işçiliğindeki estetik ve sanat dolayısıyla oldukça fazla ziyaretçi almaktadır.

Hacı Bayram Veli Camisi

1400’lü yıllarda Mimar Mehmet Bey tarafında tasarlanmış ve inşaatı yapılmıştır. Caminin hemen yanında Hacı Bayram Veli türbesi bulunmaktadır. Hacı Bayram Veli Camisi Ulus’ta yer almaktadır.

 Ankara Kalesi

Ankara’yı en yukardan görebileceğiniz tepeler arasında yer almaktadır. Galatlar’dan Osmanlı’ya kadar yüzlerce medeniyete ev sahipliği yapmış bu kaleyi ziyaret etmeniz tavsiyeler arasındadır. Kale girişi ücretsizdir. Ankara’nın Altındağ ilçesinde yer almaktadır.

Hamamönü

Sokakları ile en ünlü yer diyebiliriz. Ankara’nın tarihi evlerinin arasında yürürken burada yer alan kafelerin herhangi birisinde oturup dinlenebilirsiniz. Osmanlı mimarisi özelliği ile oldukça ferah bir mekan halini almıştır. Hamamönü bölgesinde bulunan el ürünleri pazarı oldukça ünlüdür. Buradan hediyelik eşyalar alarak tanıdıklarınıza verebilirsiniz.
Detaylı Ankara gezi rehberi için Ankara’da gezilecek yerler yazısına göz atabilirsiniz.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English