Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Anayasa Mahkemesi Üyesi'nin ‘Işıklar Yanıyor’ paylaşımı tepki çekti

Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım, Twitter hesabından "Işıklar yanıyor" notuyla AYM binasının fotoğrafını paylaştı. Yıldırım'ın bu paylaşımı tepki topladı.

Anayasa Mahkemesi Üyesi’nin ‘Işıklar Yanıyor’ paylaşımı tepki çekti
Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım, “ışıklar yanıyor” notu ile yüksek mahkeme binasının fotoğrafını paylaştı. Işık metaforunun darbe iması taşıdığı gerekçesi ile tepkiler peş peşe geldi.

İçişleri Bakanlığın resmi hesabından “ışıklarımız hiç sönmüyor” paylaşımı yapıldı. AK Parti’den çok sayıda isim AYM üyesine tepki gösterdi. Tepkiler üzerine Yıldırım, tweetinin maksadı aşan bir şekilde yorumlandığını ve bundan büyük bir üzüntü duyduğunu açıkladı.

Yıldırım’ın ışık metaforunu kullanması “AYM üyesi darbe imasında mı bulundu” sorusunu gündeme getirdi. İçişleri Bakanlığı resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Işıklarımız hiç sönmüyor” diyerek Anayasa Mahkemesi üyesi Yıldırım’a isim vermeden yanıt verdi. Yıldırım’ın ışık metaforunu kullanması “AYM üyesi darbe imasında mı bulundu” sorusunu gündeme getirdi. İçişleri bakanlığı resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Işıklarımız hiç sönmüyor” diyerek Anayasa Mahkemesi üyesi Yıldırım’a isim vermeden yanıt verdi.

Paylaşıma bir tepki de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan geldi. Bakan Varank, yaptığı paylaşımda, “AYM üyeleri arasında belli ki vesayet özlemi çekenler var. Kimse merak etmesin; milletimiz feraset sahibidir, lüzumsuz ışıkları söndürmeyi iyi bilir.” ifadelerini kullandı.



AK Parti kurmayları da tartışmalı mesaja tepki gösterdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı paylaşımda, "Demokrasimizi kimse tehdit edemez. Bir Anayasa Mahkemesi üyesi Türkiye’nin “HUKUK GÜVENLİĞİ”ni ihlal edemez. Cunta ağzıyla konuşanların anayasal düzenimizi hedef almasına müsaade etmeyeceğiz. Darbeci zihniyetin kurumlarımızda olmasına tahammül edemeyiz. Türkiye’nin demokrasiyi korumakla görevli kurumları görevlerinin başındadır. Demokrasimiz her türlü tehditten daha güçlüdür. Demokrasimizi koruma konusunda kararlılığımız kesindir. Milletimiz adına demokrasimizi korumaya yeminliyiz. AYM, kendi üyesinin Anayasal düzeni lağveden darbeci bir tarihe atıf yapmasına müsaade etmemelidir. Bir AYM üyesinin anayasal düzeni tehdit etmesi hukuksuzluktur." açıklamasında bulundu.

"AYM üyesinin anayasal düzeni tehdit etmesi hukuksuzluktur"

Çelik Twitter'dan yaptığı açıklamada ayrıca, "AYM, kendi üyesinin Anayasal düzeni lağveden darbeci bir tarihe atıf yapmasına müsaade etmemelidir. Bir AYM üyesinin anayasal düzeni tehdit etmesi hukuksuzluktur." ifadelerini kullandı.

Çelik açıklamasında şunları kaydetti; "Türkiye’nin demokrasiyi korumakla görevli kurumları görevlerinin başındadır. Demokrasimiz her türlü tehditten daha güçlüdür. Demokrasimizi koruma konusunda kararlılığımız kesindir. Milletimiz adına demokrasimizi korumaya yeminliyiz.

Demokrasimizi kimse tehdit edemez. Bir Anayasa Mahkemesi üyesi Türkiye’nin “HUKUK GÜVENLİĞİ”ni ihlal edemez. Cunta ağzıyla konuşanların anayasal düzenimizi hedef almasına müsaade etmeyeceğiz. Darbeci zihniyetin kurumlarımızda olmasına tahammül edemeyiz.

Türkiye’nin gerçek hukukçuları en son 15 Temmuz darbe girişiminde teröristlerin müdahalesine güçlü bir direniş gösterdiler. Gerçek hukukçular demokrasiyi koruma mücadelesi verdiler. AYM Üyesi’nin kullandığı dil ise milleti tehdit etmenin ve hukuku yıkan müdahalelerin dilidir.

Müdahaleler anayasal düzeni yıkmış ve milletimize büyük acılar yaşatmıştır. Müdahalelerin neticesinde hukuk düzenimiz ortadan kaldırılmıştır. Varlık sebebi hukuk olan AYM’de bir üye ise hukuku katleden müdahalelerin diliyle konuşuyor... Bu kabul edilemez.

Türkiye’ye geçmişte acılar yaşatmış müdahalelerin sloganının bir Anayasa Mahkemesi Üyesi tarafından kullanılması utanç verici bir saygısızlıktır.  Hukuktan başka bir dili olmaması gereken bir AYM mensubunun hukuku katletmenin sembolü olan bir dille konuşması vahimdir."

"Bu imalı ifadenin ne demek olduğunu bilmiyor muyuz?"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, paylaşımında "Bu saçma ve ucuz trollüğe önce AYM Başkanı ve diğer AYM üyeleri dur demelidir. AYM üyesi olmuş birinden devlet adabı, yargıç ağırlığı ve ciddiyeti beklemek hakkımız. Bu imalı ifadenin ne demek olduğunu bilmiyor muyuz? Bu ne saçmalık, kendinize gelin" ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise, "Anayasa Mahkemesi üyesinin tehdit iması içeren "AYM'nin ışıkları yanıyor" sözlerini kınıyoruz. Hiçbir kurum yada kişi milli iradeye gözdağı veremez. Jüristokrasi heveslilerine bu millet fırsat vermez" dedi.

AYM üyesi Yıldırım, tepkilerin ardından bir açıklama yaparak, "Işıklar yanıyor derken, hukukun ışığını kastettim, başka ışıkları değil" dedi.

Daha sonra ilk paylaşımını silen Yıldırım bir açıklama daha yaparak, "Kullandığım ibare maksadı aşan bir şekilde yorumlandı ve bundan büyük bir üzüntü duymaktayım. Gayem, AYM'nin bir hukuk ışığı olduğuna vurgu yapmaktı. Demokrasi dışı tüm oluşum, araç ve teşebbüsleri ima etmem asla söz konusu değildir" ifadesini kullandı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (3)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • A
    Alliş
    4 yıl önce

    Belli gayrı gene hükümet mağdur edebiyatı yapacak her şeyde olduğu gibi

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • M
    mağdurakp
    4 yıl önce

    herşeyden kendilerine darbe yapıldığını zanneden mağdur hükümet....

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (1)
  • M
    MELİH42
    4 yıl önce

    bu kızgınlık niye herkesin ışıkları yanıyor hiç kimse geri zekalı değil vatandaş şimdiki halinden memnunsa tekrar oy atar rte ye memnun değilse oy atmaz bu kadar basit adam seçilerek geldi seçilerek gider özellikle gonyalılar oy vermeye devam etsinler

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English