Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Anadolu Üniversitesinden KOSGEB'e İngilizce ve Arapça girişimcilik eğitim modülü desteği

Anadolu Ajansı haberine göre;

ESKİŞEHİR (AA) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında, girişimcilere yönelik İngilizce ve Arapça çevrimiçi eğitim modülü hazırlanması amacıyla protokol imzalandı.


Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, AÜ Senato Salonu'nda gerçekleştirilen protokol imza töreninde, AÜ Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ve KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt hazır bulundu.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Uzkurt, daha önce de AÜ tarafından alt yapısı hazırlanan çevrimiçi bir eğitim sisteminin bulunduğunu belirterek, söz konusu eğitimi, geçen yıl 110 binin üzerinde girişimci adayının tamamladığını kaydetti.


Girişimci adaylarının önemli bir kısmının sertifikalarını alarak KOSGEB'den destek almaya hak kazandığını ifade eden Uzkurt, şöyle devam etti:


"KOSGEB'de 15 binin üzerinde girişimci adayı aldığı destekle işini kurdu. Önümüzdeki yıllarda da ümit ediyoruz ki bu girişimciler, KOSGEB'in desteğiyle kendi işlerinin patronu olacaklar. Bu protokolle beraber, İngilizce ve Arapça olarak hazırlanacak olan girişimcilik eğitimleri vasıtasıyla, eğitimlerin yurt dışına açılması için bir adım atmış olacağız. Bir noktada bu girişimcilik eğitimleri üniversitelerde girişimcilik derslerinde referans olacak. Yurt dışında KOSGEB muadili başka kurumlarla görüştüğümüzde bu eğitimlerin kendi dillerinde de verilmesi konusunda istekler olduğunu gördük. Bu açılımı yaparak KOSGEB ile birlikte diğer ülkelerde de ülkemizin ve çalışmalarımızın etkinliğini arttıracağız."


Rektör Fuat Erdal ise protokolle girişimcilerin eğitimine akademik destek vermekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.


Projeyle var olan iş birliğine yeni bir boyut kazandırılacağına değinen Erdal, "Hem Türkiye'de hem de yurt dışında girişimciliğin gelişmesi ve ilerlemesi, küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin giderek büyümesi konusunda yürütülen çalışmalara katkı sağlayacak." ifadelerini kullandı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English