Amerika Turist Vizesi - Konhaber Türkiye’nin İnternet Gazetesi - Konya Haberleri,Son Dakika Haberler
Konhaber Türkiye'nin İnternet Gazetesi
Konhaber Reklam
Konhaber
Konhaber Reklam
konhaber.com » YAŞAM

Amerika Turist Vizesi

 Amerika Turist Vizesi
Eklenme :22 Mayıs 2019 10:53

Seyahat etme rotanız Amerika Birleşik Devletleri olduğunda hazırlık aşamanızda ilk düşünmeniz gereken vize işlemleridir. Çünkü ABD çok kolay vize alabileceğiniz ülkeler arsında değildir. Bu nedenle de vize başvurusu yapacağınız zaman karşınıza çıkacak birçok detayları bilmeniz gerekmektedir.

Amerika Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Eğer bordrolu bir çalışan veya sigortalı bir çalışansanız bu vize başvurusunda sizin bir iyi bir avantaj sağlar. Pasaport sürenizin de en az 5 yıllık olması gerektiğini de vurgulayalım. Adli sabıka kaydınızın olması da çok önemlidir. Yapacağınız Amerika seyahatinde kısa bir süre kalacaksanız bile adli sabıka kaydınızın temiz olması son derece önemlidir. Eğer önceden Avrupa’da bir ülkeyi ziyaret ettiyseniz ve bunu gösteren Schengen vizesi varsa bu da sizin için büyük bir artıdır. Önemli bir ayrıntıyı da geçmeyelim Amerika sınır kapısında bulunan görevliler pasaportunuz 10 yıllık bir vizeye sahip olsa da sizi ülkeye sokmama hakkına da sahiptirler. Bu nedenle Amerika vize başvurusu yaparken verdiğiniz evrakları mutlaka yanınızda bulundurunuz. Aslında daha da önemli olan kısım yaşadığınız ülkeyle aranızdaki güçlü bağı kanıtlayabilmektir. Sizin yerleşim planı içinde olmadığınızı kanıtlayıcı olmalısınız. Banka kredisi, okul, iş örnek gösterilebilir. Bunun yanında ABD’de kalacağınız sürede kendinizi finansal olarak idame edeceğinizi de göstermeniz gerekecektir.

Amerika Turist Vizesi ücreti
Elbetteki ilk düşünmeniz gerekenlerden birisi de Amerika turist vizesi alacağınız zaman bu vizenin ücretinin ne olacağıdır. Amerika vizesi harç bedeli ne kadardır? Bununla ilgili size şu şekilde daha aydınlatıcı bilgi verebiliriz. Amerika vize ücreti turizm ve iş amaçlı olanlar, mürettebat, transit yolcular, basın mensupları, öğrenciler ve değişim programını kapsayan kişiler için $160’dır. Vize başvurusunda harç bedelini yatırmanız zorunludur.

Amerika Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar
DS 160 Vize Başvuru Formu, konsolosluğun resmi sitesinden İngilizce olarak doldurulmalıdır. Ayrıca randevu tarihinden en az 3 iş günü önce form online şekilde doldurulmalıdır. Biyometrik olarak çekilen fotoğrafın beyaz fon önünde çekilmiş olması ve ölçünün 5x5 cm olması şart koşuluyor. Meslekle ilgili bilgiler ve nüfus cüzdanı ile evliyseniz evlilik cüzdanı gerekmektedir. Finansal durumunuzu kanıtlayan bilgiler de gerekli evraklar arasındadır.
Detaylar için: https://www.vizeyebasvur.com/amerika-vizesi/

 
YASAL UYARI:Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Yeni Konya Gazete Matbaa ve Yayın A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

YORUMLAR

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
NAMAZ VAKİTLERİ
Konya için Namaz Vakitleri

İmsak

03:34

Güneş

05:22

Öğle

12:58

İkindi

16:51

Akşam

20:23

Yatsı

22:03

Öne Çıkan Haberler!X