Son Dakika Haberler

Amenerrasulü Okumanın Fazileti

Amenerrasulü ayeti Kuran-ı Kerim’in bakara suresinde yer alan bir duadır. Bakara suresinin sondan birinci ve ikinci ayeti Amenerrasulü’dür. Kuranı Kerimde 285 ve 286. ayetlerdir. Amenerrasulü çok önem arz eden güçlü bir duadır. Şeytanların ve cinlerin şerrinden korunmak için okunan en önemli dualardan bir tanesidir. Aynı zamanda her türlü kötülükten korunmak için de sık sık edilmesi gerekir.


Çok önemli bir duadır. Kuranı Kerimde yer aldığı sure, bakara suresi ise Kuranı Kerimin en çok uzun suresidir. Amenerrasulü okumanın fazileti çok önemli bir husustur. Bu duayı okumanın fazileti çok büyüktür. Özellikle Amenerrasulü mucizesini yaşayanlar bu duanın faziletini daha iyi bileceklerdir. Çünkü bu dua kötülerden, şeytanların şerrinden korumaktadır. Bu dua korunmak için kesinlikle çok önemli bir yere sahiptir. Amenerrasulü zikir etmektir. Namaz kılmaktır. Kuranı Kerimi okumaktır. Bu dua bir ibadettir.


Amenerrasulü salat etmektir. Peygamber efendimiz (sav) şöyle buyurmuştur. Kim bu duayı bir gece okursa ona ibadet etmek ve belalardan korunmak bakımından kafidir. Peygamber efendimiz (sav) şöyle buyurmuştur. Kim bakara suresinin son iki ayetini yani duayı okursa Allahu Teala o kişiye yardım eder. Amenerrasulü duası o kadar çok güzel ki fazileti de çoktur. Gece gündüz zikir edercesine okumak çok güzel bir ibadet olacaktır. 



Amenerrasulü Okumanın Fazileti ve Önemi
Resulullah (sav) şöyle buyurmuştur. Kuranı Kerimde iki ayet vardır. O ayetler ise çok şifalıdır. Bu iki güzel ayet Amenerrasulü’dür. Kuran-ı Kerim’in en uzun suresi olan bakara suresinin son iki ayetidir. Amenerrasulü fazileti havas güzelliğindendir. Bu duayı sık sık okuyan kişi Allahu Teala'nın sevgisini kazanır. Yatsı namazından sonra okumanın fazileti de çok büyüktür. Yatsı namazından sonra okunan bu dua ile bütün geceyi ibadetle geçirmiş gibi sevabı nail olur.
O kadar değerli duadır ki okudukça sevabı nail kazanmak mümkündür. Amenerrasulü ile huzura kavuşmak mümkündür. Amenerrasulü duası Peygamber efendimize (sav) miraç gecesi vahyedilmiştir. Bütün kötülüklerden koruyan dua cennet hazinelerinden indirilmiş çok kıymetli bir duadır. Amenerrasulü okumanın fazileti o kadar büyüktür ki ev ortamında üç gece okunduğu takdirde şeytan o eve asla yaklaşamaz. 



Amenerrasulü Okuyarak Bütün Kötülüklerden Korunmak
Bakara suresinin 285. ve 286. ayeti Amenerrasulü duası, tüm kötülüklerden ve felaketlerden korunmak için çok değerli ve faziletli bir duadır. Amenerrasulü dinle, ezberle daha sonra her zaman oku öyle faziletli olacak ki daima huzurlu olacaksınız.
Çünkü Amenerrasulü duası ile cinlerin ve şeytanların şerrinden korunulabilir. O ne güzel bir duadır ki melekler daima yanımızda olur. Bu iki güzeli ayeti okumak, cennette çok güzel şeyler verileceğine bir işarettir. Bütün kötülüklerden koruyan duayı her gece okuyarak ev ortamlarında huzuru sükun hiçbir zaman eksik olmayacaktır.
 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 88
  • 27
  • 7
  • 11
  • 37
  • 8
  • 8
  • 11
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English