Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ambulans Sürüş Güvenliği ‘Eğitici Eğitimi’ Konya’da yapıldı

Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitici Eğitimi (ASGE) sertifikası alabilmek için ülkemizin 15 farklı ilinden şehrimize gelen 51 eğitici kursiyer adayı zorlu sürüş eğitimlerinden geçmeyi başardı. Eğitici eğitimi sonunda ‘eğitmen’ statüsü almaya hak kazanan kursiyerlerin kendi illerinde 112 Acil Servis Hizmetlerinde görev yapan ambulans sürücülerine eğitim verebilecekleri öğrenildi.

Ambulans Sürüş Güvenliği ‘Eğitici Eğitimi’  Konya’da yapıldı
Özel olarak oluşturulan parkurda ambulans sürücülerinin, özellikle yoğun trafikte yapacakları manevralarda direksiyon hâkimiyetini koruyarak hızlı ve kontrollü sürüş becerisi kazanmaları için verilen eğitimlerde "Ambulansların mekanik özellikleri, basit arizaların tanımlanması ve önlenmesi, araç güvenlik sistemlerinin kullanımı, ambulanslarda hız problemleri ve araç kontrolü, olağandışı yol ve hava şartlarında ambulans kullanabilme, kazadan kaçış, panik fren, takip mesafesi, güvenli sollama, ayna kullanımı ve derinlik algısının geliştirilmesi, ambulans yangınlarını önleme" gibi birçok konu uygulamalı olarak gösterildi.

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu arkasında yer alan otopark alanında devam eden ASGE alanına gelerek kursiyerlere verilen eğitimler hakkında Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Ergin’den bilgi alan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç, ambulans şoförlerine verilen sürüş güvenliği eğitiminin önemine değindi. 112 acil sağlık hizmetleri ambulansının olay yerine hızlı ulaşması ve hastayı güvenle hastaneye yetiştirmesi amacıyla ASGE eğitimlerinin verildiğinin altını çizen Prof. Dr. Koç, “Gerek acil sağlık hizmetlerinin sunumunda görev alan personelimizin gerekse de hastalarımızın güvenli bir şekilde sağlık kuruluşlarımıza ulaştırılması, en az sunulan tıbbi tedavi ve yapılan doğru müdahale kadar önem arz etmektedir.”dedi.

 Ambulans sürücülerinin yaptığı işin niteliği ve sunulan hizmetin zorluğu bakımından birtakım özel sürüş bilgisi ve becerisine sahip olmak zorunda olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Koç,  ASGE Eğitici Eğitiminin 2 günü teorik 3 günü pratik olmak üzere toplam 5 gün sürdüğünü söyledi. 5 gün sonunda yapılan eğitici eğitimi sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifika ve teşekkür belgeleri Prof. Dr. Koç tarafından takdim edildi.  

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English