Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Amasya Şeker Fabrikası'nda 66. kampanya dönemi başladı

Amasya Valisi Osman Varol: "Pancar, işlenmesinin her aşamasında değdiği her yere bereketini katan, her noktada farklı bir sektör oluşturup birçok insana ekmek kapısı, ekonomimize katkı sağlayan çok önemli bir üründür" AK Parti Grup Başkanı Mehmet Naci Bostancı: "Pancar üretilen alanları genişletmek, mevcut sanayi tesislerinin kapasitesi ve üretimi artırmak gibi bir görevimiz var"

Anadolu Ajansı haberine göre;

AMASYA (AA) - Amasya Şeker Fabrikası'nın 66. pancar alım kampanyası, Suluova'daki tesislerde düzenlenen törenle başladı.


Amasya Valisi Osman Varol, törende yaptığı konuşmada, kampanya döneminin ülkeye, çiftçilere ve çalışanlarına hayırlı olmasını diledi.


Amasya Şeker Fabrikası'nın Suluova ve Amasya bölgesinin gelişmesine ciddi katkılar sağladığına işaret eden Varol, fabrikanın 66 yıldır faaliyet gösterdiğini belirtti.


Ne pancarın sıradan bir tarım ürünü ne de fabrikanın sıradan bir tesis olduğunu vurgulayan Varol, "Pancar, işlenmesinin her aşamasında değdiği her yere bereketini katan, her noktada farklı bir sektör oluşturup birçok insana ekmek kapısı, ekonomimize katkı sağlayan çok önemli bir üründür. Bu fabrika kurulduğu günden bugüne bu bölgenin gelişimine katkılar sağlamış, yaşam şekli haline gelmiş, arkasından birçok sektörü sürüklemiş, orta boyutta bir köy olan Suluova'yı bugün çok dinamik bir şehir haline getirmiştir." ifadesini kullandı.


AK Parti Grup Başkanı Mehmet Naci Bostancı ise şeker fabrikaları gibi fabrikaların gittikleri yere öncelikle üretim kültürünü aşıladıklarını söyledi.


Türkiye'de 18,5 milyon ton pancar, 2,7 milyon ton da şeker üretildiğini anlatan Bostancı, şunları kaydetti:


"Aynı zamanda son zamanlarda mısır nişastası, şurubu şeklinde sanayiye giren ayrı bir şeker var. Bu şekere ilişkin birçok spekülasyon dile getiriliyor. Tıbbi olarak mısır nişastasından elde edilen şekerin sağlığa uygun olmadığı şeklinde literatürde sayısız bilgi var. O yüzden pancar şekeri, mutlak suretle istikbali olan bir alan olarak Türkiye ve dünyanın geleceğinde parlıyor. Pancar üretilen alanları genişletmek, mevcut sanayi tesislerinin kapasitesi ve üretimi artırmak gibi bir görevimiz var."


Konuşmaların ardından fabrikaya ilk pancarı teslim eden çiftçilere protokol üyeleri tarafından plaket ve hediyeler verildi.


Törene AK Parti Amasya milletvekilleri Levent Karahocagil ve Hasan Çilez, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Suluova Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, Amasya Şeker Fabrikası AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatcı ile kurum ve kuruluş temsilcileri ve çiftçiler katıldı.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English