Son Dakika Haberler

Altınordu'ya "Barcelona" modeli

Eklenme Tarihi: 03.08.2014 - 16:48

Kırmızılı lacivertli kulüpte bütün futbol alt yaş gruplarında tek tip antrenman programı uygulanacak

İZMİR (AA) - PTT 1. Lig ekiplerinden Altınordu'da A takımın oyun sistemi, teknik taktik organizasyonları, antrenman metot ve planlamaları ile fiziksel çalışmaların tüm altyapı ekiplerinde uygulanacağı bildirildi.

Kulüpten yapılana açıklamada, yeni sistemle elit gruplar (7-8-9-10 yaş grubu), Altınordu Futbol Eğitim Kurumu (11-12-13-14 yaş grubu) ve Altınordu Futbol Meslek Okulu'nda (15-16-17-18 yaş grubu) tek tip antrenman programlarının uygulanacağı belirtildi.

Bu sayede A takım düzeyine yükselen bir oyuncunun, mevkisiyle ilgili her türlü teknik-taktik donanıma sahip olacağı kaydedildi.

Teknik direktör Hüseyin Eroğlu, yaptığı açıklamada Barcelona ve Ajax'ın uyguladığı modelin iki sezondur kısmen uygulandığını ancak yeni dönemde tamamen oturacağını belirtti.

Teknik kadroların sürekli iletişim halinde olacağını kaydeden Eroğlu, "A takım teknik ekibi, Altınordu çatısı altındaki diğer ekiplerin maçlarını sürekli izleyecek, antrenmanlarda zaman zaman uygulayıcı olarak görev alacak. Sürekli gelişecek bu model, sadece İzmir değil Türk futbolun da yeni bir dönem başlatacak" dedi.

Öte yandan sezon hazırlıklarına Selçuk'taki tesislerinde devam eden Altınordu, yarın saat 18.00'de Turgutlu Stadı'nda Spor Toto 2. Lig temsilcisi Turgutluspor ile karşılaşacak.


Kaynak: