Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Altın Dokunuşlar Sergisi ve Kültür Festivali başladı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay: "Kursiyerler ve öğretmenlerin altın dokunuşlarıyla hayat bulan, her biri paha biçilemez değere sahip 2 bin 140 eser sanatseverlerle buluşuyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) kursiyerlerinin ürettiği eserler, 16. Altın Dokunuşlar Sergisi ve Kültür Festivali'nde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.


Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen festivalin açılışında, sanatın kültürel değerler içerisinde çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.


- Sergide 2 bin 140 eser görücüye çıktı


Festivalin bu yıl "Türk dünyası" teması ile düzenlendiğini belirten Altay, "Kursiyerler ve öğretmenlerin altın dokunuşlarıyla hayat bulan, her biri paha biçilemez değere sahip 2 bin 140 eser sanatseverlerle buluşuyor. Ayrıca atölye çalışmaları, konserler, konferanslar, müzik dinletileri ve kukla gösterileri gibi onlarca etkinlik de sergiyi bir sanat şöleni hale getirdi." diye konuştu.


- KOMEK, 544 branşta 1 milyon kişiye hizmet verdi


Altay, kursiyerlerin KOMEK atölyelerinde ürettiklerini dünyaya pazarladığını, bunlarla birlikte sanatsal faaliyetlerde bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:


"KOMEK'te oyuncak, çanta ve polar markası oluşturduk. Ahşap Oyuncak Atölyemiz ve Karakulak Uluslararası Pelüş Oyuncak Atölyesi, Birleşmiş Milletler ile iş birliği halinde çalışmalarını sürdürüyor. KOMEK'te bugüne kadar 1 milyonu aşkın hemşehrimize 544 branşta hizmet verdik. Kurslarımızda yalnızca yetişkinlere değil, Genç KOMEK adıyla çocuklarımıza da eğitimler veriyor ve onları en güzel şekilde geleceğe hazırlıyoruz. Yılda üç dönem kayıt alan KOMEK'lerimizin yıllık kursiyer kapasitesini 150 bine çıkardık."


Altay, 7-14 yaş aralığındaki tüm öğrencileri yaz tatilinde Genç KOMEK Yaz Okulu'na davet ederek, kayıtların 6 Haziran'da başlayacağını duyurdu.


El sanatları atölyeleri, konser ve müzikal gösterilerin yanı sıra konferansların da düzenleneceği festival, 29 Mayıs'ta sona erecek.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English